lørdag den 21. januar 2012

En travl uge

Rallyskilte i skøn uorden :-)

Der går længe imellem at jeg kun opdaterer min blog ugentlig, men det har godt nok også været en travl uge på mange fronter. Arbejdsmæssigt, hundetræningsmæssigt og i Sydkystens Hundeskole.
Søndag harvde jeg tre rallyhold om formiddagen. Så kørte jeg hjem og fik frokost., Og tilbage til hallen med Megan og Lille Bjørn, så vi kunne træne efter Connis LP-hold. Det var en af de mest fantastisk træningssessioner jeg har haft overhovedet. Megan var flyvende i højrehandling og diverse championmomenter, og ALT fungerede fantastisk. Lille Bjørn var næsten lige så god, vi arbejdede med springapport, fremsending, dæk-stå og sit-stå.
Mandag underviser jeg tre LP-hold fra kl. 17, så der er ingen tid til egen træning.
Tirsdag tog jeg i hallen med Max og Megan, og trænede 15 minutter med hver. Med Max var det nærmest et katalog over øvelser, som vi arbejder med aktuelt eller har arbejdet med for et stkke tid siden, og han var bestemt ikke rusten :-) Så fri ved fod, spring, fastholdelse af dæk, sit og stå, dæk-sit, sit-dæk hulahop , target, pole, setup, in the box og front. Det var bevidst jeg havde det hele på, jeg ville bare have der skete noget hele tiden, og se hvordan han arbejdede – og det gjorde han med fantastisk energi. Megan og jeg arbejder intensivt med højrehandling, championøvelser og især fremsending til kegle – og sjovt nok bliver det bedre og bedre!
Onsdag blev en dag udover det sædvanlige, da der midt på dagen kom en mail med en kollektiv opsigelse fra tre instruktører i Sydkystens Hundeskole, hvoraf den ene samtidig trak sig fra bestyrelsen. Opsigelsen var ikke helt uventet, så der var naturligvis gennemført risikoanalyse nogen tid inden og overvejet alternativer med resten af bestyrelsen og forskellige rådgivere. Herunder var der planlagt forskellige aktiviteter afhængig af hvordan opsigelsen kom til udtryk. Bundlinjen var, at bestyrelsen var fuldtallig mindre end tre timer efter, og at der er hyret instruktører til de opslåede hold, som de tre instruktører ikke gennemfører – så for kunderne vil effekten heldigvis være begrænset. Det er dejligt med et professionelt netværk, der virkelig stiller op når der er brug for det :-)
Om eftermiddagen trænede jeg med Lisa og Louie, vi har fokus på championklasse, så det er masser af svære øvelser og kombinationer samt masser af højrehandling. Jeg skal virkelig have fokus på Megans højreposition, for der er en tendens til at hun kommer for langt frem, og det giver problemer i fri ved fod elementerne fx slalom og spiral.
Lille Bjørn var også med og vi fik trænet æresplads (sit foran – ikke hadeøvelse længere), og selv om underlaget er en udfordring stadigvæk går han faktisk rigtigt godt. God og fokuseret træning og meget præcis feedback fra Lisa, dejligt!
Torsdag var der efter et ganske kort forløb en rigtigt god arbejdsmæssig nyhed: en konsulentkontrakt frem til 30. april 2012, med start fredag kl. 8:00 :-) Heldigvis havde jeg også dér kunne foretage den nødvendige planlægning, så opgaven kan udføres sammen med den kontrakt, jeg har i forvejen.
Og så var torsdagen også dagen hvor LP-træningen hos Johanna gik i gang igen. Max på det første hold, hjem og bytte hund (og spise aftensmad), og så Lille Bjørn på det tredje hold. Perfekt!
Max’ adfærd er præcis den jeg har trænet ham til (Who trained that chicken?) og jeg er ikke sikker på at jeg er helt tilfreds med min indsats indtil nu … Det følgende er mine egne kommentarer til status, ikke Johannas skal jeg huske at nævne: Han er enormt godbidsfikseret, og tilbyder adfærd meget hurtigt. Så jeg arbejder virkelig med at fastholde positioner. Jeg har været meget konsekvent med klikker i venstre hånd og belønning i højre, så Max trækker skævt i fx front og stillingsskiftet dæk-sit. Ved springet vil han meget gerne springe hele tiden, så jeg skal virkelig arbejde med at fastholde positionen og kun belønne for den. Ikke belønne for dækker og spring, som kommer i ét væk. Endelig havde jeg brug for råd, for Max vil ikke tage træ i munden. Johannas forslag var skind om apporten, jeg prøvede det i dag – og Max tog apporten i munden! Og holdt den. Vi arbejder videre derfra :-)
Lille Bjørn og jeg arbejdede med en lang række momenter, hvor jeg specielt hæftede mig ved:
  • At han kravlede lidt frem i fællesdækken i starten, og at han rejste sig direkte da jeg gik i skjul. Jeg fik naturligvis belønnet passende undervejs, men det er virkelig noget vi skal arbejde med – at ligge dæk mellem fremmede hunde.
  • Tilgangen til dirigeret apport er fornuftig, vi har kort afstand til de udlagte apporter og laver udgang til kegle helt normalt. Lille Bjørn følger dirigeringen og jeg klikker idet han løber tilbage med apport i munden. Jeg skal øge sværhedsgraden ved at lægge apport op ad mur, lægge håndklæder mv., så Lille Bjørn bliver udfordret men altid véd, at der er en apport
  • Lille Bjørns stå og dæk under gang er fantastiske!!
  • Indkald med stå. Jeg har ikke haft fokus på hans udgangsposition, så jeg tillod nogle trippende udgangsståer, hvorefter jeg kaldte på ham og forventede en skarp stå på kommando … Nu dækker jeg ham af og kalder og stopper, og det fungerer fint på kort afstand, og vi bygger op.
Fredag – nyt arbejde startede med heldagsworkshop, briefing fra 800-915, derefter workshop til 1630 og så hjem og klæde om.
Og så var vi på Kokkeriet, inviteret af gode venner, og fik et overdådigt måltid med tilhørende vinmenu. Jeg får nok skrevet noget på min madblog om dette en af dagene, men ingen tvivl om at stedet fortjener sin Michelin-stjerne!
I dag lørdag stod den så på Think-Plan-Do hos Conni, officielt med Lille Bjørn, men jeg har også Max med. Conni er fantastisk til at skabe fornyelse af arbejdet med LP-øvelserne. I dag var det bl.a. spring med forhindringer: et almindeligt LP-spring, et fly og en papkasse. Og vi kunne konstatere, at kommandoen spring generelt ikke er generaliseret tilstrækkeligt. For hundene springer ikke bare over fly eller papkasse på spring-kommando … Vi arbejdede med Plads på forskellig vis og fremsending med to felter ved siden af hinanden.
Lille Bjørn var meget påvirket af et par af de andre hunde i hallen, så det er rigtigt godt at få trænet med dem og meget tæt på dem.
Jeg havde Max inde under plads-arbejdet, og trænede også med ham på spring, fri ved fod og fastholdelse af dæk.
Conni er idérig, pædagogisk, skarp, god til at give feedback. En træner efter mit hjerte!
Efter træningen hos Conni stillede jeg to rallybaner klar til morgenens tre rallyhold, hvoraf de to slutter – suk, dem kommer jeg til at savne.
Så er planen at jeg skal hjem til frokost, tilbage til hallen og træne på Connis Helhed og detaljer med Lille Bjørn kl. 14-15, og så er der 1. bestyrelsesmøde i den nye bestyrelse i Sydkystens Hundeskole umiddelbart efter.
Bestemt ikke en kedelig uge!!!

Ingen kommentarer: