fredag den 8. februar 2013

Even the bad times are good

Nogle træningsdage er bedre end andre. Og i går var en af de ringere … Max og Lille Bjørn hos Johanna plejer at være fantastiske træningsaftener, men i går var der ikke rigtigt nogen af dem, der ville som jeg havde tænkt.

På Max’ hold startede vi med fællesøvelserne, og jeg havde fokus på at undgå piv, og det gik til en vis grad godt. Men der kom lyd uanset afstand, og det blev pludselig påfaldende, som der kom lyd efter klikket. Da jeg valgte dæk som fokusøvelse hos Johanna skulle han ligge i 30 sekunder og jeg var måske 5 meter væk. Der var lyd hele tiden, noget kunne jeg ikke høre, men Johanna forsikrede om, at det var der.

Vi prøvede stillingsskift på kort afstand, alle seks skifter, og der kom lyd ved hvert skifte.

Det er bestemt et problem jeg skal tage alvorligt.

I øvrigt gik det fint med Max. En enkelt smutter i fællesdæk over 4 minutter, men ellers holdt han positionerne i fællesøvelserne. 2-skridtsøvelser og vendinger foran spejl var knivskarpe. Flot springapport med metalapporten. Da vi lige havde tunet os ind på øvelsen gik positioner under gang også flot. Indkald på kort afstand er fint. Fremsendingen er helt sikker, men efter at jeg har eksperimenteret med at trække dækken efter ståen er han blevet usikker og skal have ekstra kommando til dæk, så det arbejder vi med. Næseprøven er helt sikker.

Så alt i alt ok, hvis det ikke var for den piben.

Så var det Lille Bjørns tur. I fællessitten rejste han sig næsten direkte for at snuse, derefter var det pænt. I fællesdækken gik jeg direkte i skjul, efter 2:45 trådte jeg ind og klikkede, i samme splitsekund som Lille Bjørn rejste sig. Øv, belønning, afdækning og ellers ok.

Vi fik lavet nogle pæne stillingsskift (sekvenser af 6 skifter, kun dæk-stå som start er et problem), nogle fantastiske indkald og et par pæne næseprøver.

Men ellers var Bjørnen bestemt ikke sig selv. Halen var meget nede, han ville ikke hente en af apporterne i dirigeringen, han ville gerne ud af hallen, men ville ligeså glad ind i hallen. Til sidst ville han ikke løbe ud til felt. Så vi stoppede simpelthen i utide (vi var sidste i turnussen), og jeg har pt. afskrevet dagen som én af de dage.

Men jeg havde det bestemt ikke helt godt, da jeg kom hjem, så da træningsnoterne var skrevet sendte jeg en mail med dem til Anita.

I morges kom der nogle gode råd, og det ene kunne jeg afprøve i eftermiddages: ”Måske skal du IKKE klikke Max i fællesøvelserne??? - det er jo ikke nyt og svært, han ved jo hvad han skal. Bare for at se om han stadig piber når du går tilbage...???”

I dag havde jeg arrangeret noget selvtræning fra kl. 15, og jeg havde Megan og Max med, vi skulle træne lidt rally inden prøverne i morgen, og jeg skulle prøve lidt LP med Max med fokus på ikke-pib.

Jeg stillede en rallybane op med alle øvet skilte plus enkelte champion. Først gik jeg banen med Megan på venstre side, derefter på højre side. Separat trænede vi sideskift, bakninger og fremsending. Det gik fint, vi er klar til i morgen.

Det gik også fint med Max i rallyen, men der var en del pib, som jeg valgte at ignorere. Hans bakning er superfantastisk!

I LP’en var der til gengæld meget lidt lyd. Vi arbejde med 2-skridtøvelser, stillingsskift, springapport, positioner under gang og fremsending.

Og så skulle vi slutte med fællesøvelserne sammen med Jette og Lisbet. Jette spurgte om jeg ikke kunne bruge klikord i stedet for klikker, og det passede jo fint med at jeg ikke ville klikke. Jeg valgte ikke at sige noget overhovedet andet end at gå tilbage og belønne. Sitten gennemførte vi to gange, og bortset fra da jeg kom ud på 20 meter i første runde var der ingen lyd. I dækken varierede jeg afstand og belønningsrate meget, og jeg tror der kom 3 små piv, jeg var bl.a. i skjul i nogle få sekunder.

Fantastisk!!! Jeg skal eksperimentere noget mere, men måske er klikkeren forstærket så meget, at klikket i sig selv er stressende???

Til aften har jeg gjort papirerne klar til prøverne i morgen, hvor Megan og Max skal op i rally til Border Collie Klubbens prøver i Sorø. Årets første prøver, vi er helt klar. Men jeg mangler forventningen i maven … Jeg håber den kommer i morgen tidlig.

Og ovenpå dagens gode træning fik jeg en skøn mail til aften fra en hundeven. Der stod bl.a. ”Jeg sætter virkelig pris på at jeg er så heldig at jeg har mødt dig.” Så er det nemt at sætte pris på tilværelsen!!!

Ingen kommentarer: