fredag den 28. juni 2013

Opvarmning til Hundedagene 2013

Det har været en travl uge. Arbejdsmæssigt fordi jeg har fri næste uge, og der derfor var en række opgaver der skulle være klar denne uge; og desuden fordi en kollega stoppede i dag, og jeg skulle overtage hendes opgaver. Det sker i forbindelse med at jeg går fra deltids- til fuldtidskontrakt, så det er godt, men også lidt anstrengende lige i overgangsfasen.

Og når det arbejdsmæssigt er travlt bliver det pludselig også pres på hundeundervisning og egen træning.

Den egen træning i denne uge har haft lidt fokus på Lille Bjørn og rigtigt meget fokus på Max, måske for meget? Det er gået rigtigt godt med ham i perioder under træningen, og dagens agilitytræning gik virkelig godt. Men generelt virker han ikke rigtigt engageret og koncentreret pt. Og det falder altid tilbage på træneren.

Specielt træningen før og efter sommerholdet i Jersie i mandags var ikke særlig vellykket. Selv ellers sikre øvelser fungerede ikke. Dagens bedste oplevelse var at gå rallybanen til allersidst, hvor jeg oplevede noget at det fokus, som jeg ellers savnede. Jeg tror diagnosen er, at jeg træner alt for forudsigeligt med Max, så det simpelthen bliver for kedeligt.

Tirsdag trænede jeg lidt med Max i haven: Slalom, stillingsskift, springapport og indkald.

Onsdag trænede jeg med Max før og efter sommerholdet i Osted. Før gik det rigtigt dårligt. Vi stod og trænede springapport, da der kom en deltager på holdet ind på pladsen, og pludselig ville Max ikke samle op. Efter rallyholdet, og i silende regn, gik det meget bedre.

Torsdag var vi for første gang til Johannas sommertræning. Max var med på første runde, Lille Bjørn på anden, hvor jeg fik lov at starte, så jeg kunne komme hurtigt hjem til arbejdet.

Max var meget ukoncentreret. Både sitten og dækken var usikre og med lyd, noget under niveau. De to øvelser hos Johanna: fri ved fod og stillingsskift, måtte vi begge opgive, fordi hans fokus var alle andre vegne. Jeg fik lavet nogle pæne momenter bagefter, men det var samlet ikke rigtigt godt. Uden at jeg kan sætte fingeren på noget specifikt.

Lille Bjørn var til gengæld vireligt god. Der var lidt kludder med springapporten, men resten var bare flot, med fællesøvelser, indkaldet og fremsendingen som højdepunkter.

Til dagens afsluttende runde på agility foundation blev Max bedre og bedre i takt med at hans fører fik mere og mere fart på. Vi sluttede med nogle flotte baner, med masser af fart, og en meget tilfreds Max kunne jeg mærke :-)

Ellers er ugen brugt på at få styr på de sidste detaljer vedrørende Hundedagene 2013, som afvikles 1.-5. juli 2013: Johanna og jeg HAR styr på det hele, og glæder os vildt til nogle fantastiske dage, og det gør deltagerne også!

3. juli står den på officielle LP- og rallyprøver, og de er naturligvis fuldtegnede og bliver et spændende afbræk på kursusaktiviteterne.

Ingen skal beskylde mig for at fise den af i løbet af Hundedagene, som arbejdsmæssigt er en ferieuge. Jeg er på kursus med Cecilie 1.-2. juli med hund, deltager i LP3 med både Max og Lille Bjørn 3. juli, og deltager derefter på kursus med Mona 4.-5. juli med hund. Det bliver hårdt og det bliver lærerigt.

Det mest overraskende er, at der stadig er ledige pladser med hund – så hvis du læser dette og ville ønske du var med, så tjek ovenstående link og tilmeld dig!

Weekenden bliver med fokus på klargøring til Hundedagene, og så er der planlagt lidt træning i Herfølge søndag.

Ingen kommentarer: