fredag den 13. september 2013

Beherskede forventninger

En arbejdsmæssigt hektisk uge er endt med stor succes, men det var godt nok dejligt at kunne tage hjem i dag allerede kl. 13 og snuppe en morfar på en liggestol i det skønne solskinsvejr :-)

Endnu en normal uge – sådan da.

Mandag var der flere afbud, så med kun 2 deltagere på LP-holdet fik de begge fulde LP-prøver, og der var tid til noget træning bagefter hvor Max var med.

Vi har stadig problemer med starten af fællessit, Max vil rigtigt gerne dække og/eller gå med. Dækken er sådan set ok, men kun i ganske korte passager, ellers bliver han urolig, og begynder at krybe. Og så sluttede vi med en flot fremsending.

Onsdag var der først rallyhold sammen med Anita. Jeg havde introduktion til højrehandling og sideskift i mine runder, rigtigt spændende.

Derefter skulle Max i gang på LP-holdet. Han var rigtigt meget tændt, og ikke nødvendigvis på den gode måde. Indebrændt energi, stress? Han havde en springtur ved første fremsending, vi tog en timeout, og så gik vi i gang. Pæn fællessit, meget urolig dæk (kryber), ok fri ved fod, pæne stillingsskift, flot springapport, meget flot indkald, fin fremsending.

Positioner var usikker, næseprøven begyndte han at tygge i da han fundet den, og den dirigerede apport ville han slet ikke. Meget nem at distrahere og i bund og grund ganske usikker.

I går var jeg rykket på et tidligere hold hos Johanna med begge drengene, da jeg havde møde om aftenen. Max gjorde rigtigt meget superflot: fællessit, fri ved fod, stillingsskift, springapport, positioner under gang, indkald og fremsending.

Fællesdækken startede fint, men efter første belønning rejste han sig. Den dirigerede apport var igen med meget dæmpning, der skal laves sjov ud af den øvelse før han gider løbe ud.

Camilla hjalp med næseprøven, og Max ville intet i den øvelse. Han havde fået øje på et par andre hunde, da næseprøverne blev lagt, og jeg fik kun efter flere forsøg kontakt til ham., og han ville bestemt ikke søge.

Lille Bjørn var på i næste runde. Han var tændt, men der kom rigeligt med sjuskefejl. Han rejste sig da jeg kom tilbage i fællessit, han ville ikke dække i positioner under gang, han gik før tid i første indkald, rejste sig i andet, og først i 3. og 4. forsøg fik vi arbejdet med stoppet, som er superflot. Stillingsskiftene går fremad, nu er dæk-stå på 8 meter. Dirigeret apport er blevet ganske sikker. Springapporten er nydelig. Og fremsendingen superflot.

Jeg var lige hjemme og vende med hunde og få lidt at spise, så gik turen til Jersie Privatskole, hvor vi var i alt seks fra Sydkystens Hundeskole der havde aftalt at gennemgå de nye rallyskilte.

Vi er fire instruktører der underviser i rally, og de to i bestyrelsen som ikke underviser i rally konkurrerer selv i championklasse, så interessen fejler bestemt ikke noget. Vi fik gennemgået alle de nye skilte, fik talt om udfordringer ved indlæringen og fik noteret nogle detaljer vi skal have afklaret.

Derefter havde vi bestyrelsesmøde, hvor fokus var på planlægning af det videre arbejde med hallen. Vi har nu indgået aftale med udlejer, men der skal aftales en masse praktisk om hvordan hallen anvendes i det daglige.

I dag var der ikke planlagt træning. Men på eftermiddagsturen på stranden trænede jeg lidt stillingsskift med Lille Bjørn, og han lavede de flotteste dæk-stå på 12 meter.

Inden aftensmaden trænede jeg næseprøve med Lille Bjørn og Max og Kirsten som udlægger. Det var noget værre skrammel.

Lille Bjørn ville markere den rigtige, og i bedste fald tage op går tilbage og smide på vejen.

Max tog den forkerte (= den første han stødte på) to gange, inden vi fik noget der lignede diskriminering.

Jeg kan roligt sige at forventningerne til søndagens LP-prøver bestemt ikke er høje …

Ingen kommentarer: