søndag den 26. januar 2014

Det er sjovest at vinde

DKRSCH Jay (Foto: Tina Nordlund)

Jeg er ret frankofil. Film, mad, vin … der er noget særligt ved Frankrig. Det er næsten landsforræderi at skrive det, men jeg gør det alligevel: Jeg holdt med Frankrig i den håndboldkamp, de spillede mod Danmark i dag. Ikke fordi jeg ikke undte det danske hold en sejr. Men det franske hold har spillet så forrygende, at jeg syntes de fortjente sejren. Da Marseillaisen blev spillet, var jeg mentalt klar, det bliver Frankrig. Og da de førte 3-0 var jeg ikke i tvivl om, at det blev Frankrig. Danskerne er ikke så gode i modgang. Og så var det endnu mere til at bære, fordi frankmændene ikke spillede bare godt, de spillede som var de verdensmestre – og det var en fornøjelse at se.

Ikke mere håndbold.

Det er også sjovt at vinde i hundeverdenen, og i de discipliner jeg deltager i – LP, rally, udstilling – kåres, der også vindere. På topniveau er der også forskel på at vinde og tabe.

Men for os almindelige udøvere er det at vinde alligevel noget mere overskueligt. Det kan fx være at få flere point end i forrige prøve, at nogle bestemte øvelser lykkes, eller at hundens hale logrer hele vejen igennem. Opgavemål versus resultatmål.

At få en 1. præmie er på vores niveau ikke på bekostning af en anden, for vi er mange der kan få 1. præmier i samme konkurrence og det er jo dejligt. Konkurrencen er med os selv. Jeg kunne da også godt tænke mig at være i toppen, hvad resultatmål angår, men det er slet ikke det, jeg har i tankerne i den daglige træning og på det niveau vi konkurrerer på nu.

Det oplagte resultatmål mange deltagere ved LP, rally, udstilling osv. drømmer om, er at få en championtitel. Jeg har oplevet det ret sjældent og det er noget ganske specielt, når det lykkes. Emmy fik to championtitler (DKCH DKJCHG), Otto fire (DKCH SCH INTCH KLBCH), Megan har fået to (DKLPCH DKRLCH) og Lille Bjørn tre (DKCH KLBCH DKRLCH).

Efter de to dobbeltprøver i Sydkystens Hundeskole. 31.12.2013 og 5.1.2014 var der 10 championpokaler, der skulle bestilles – vi får indgraveret hundens navn, titel og dato for titel. Vi har siden besluttet at vi fremover uddeler en pokal til champions uden navn mv. – så den kan uddeles på dagen. Men det er altså noget særligt at få en personlig pokal. Jeg har haft fornøjelsen – og er ikke færdig endnu – med at uddele de 10 pokaler.

På billedet foroven er det Tina Nordlunds Jay, som blev DKRSCH 31. december 2013, og som fik sin pokal i forbindelse med vores træning i onsdags.

I går var der dommermøde for DKK’s rallydommere. Alle 13 mødtes på Fjelsted Skov Kro til det årlige dommermøde, hvor der i år var fokus på de nye skilte. Der var arrangeret tre baner med nye skilte og fem ekvipager, som for formentlig første og eneste gang oplevede at blive bedømt af 13 dommere på én gang. Vi diskuterede efter hver banegennemgang bedømmelsen af de enkelte skilte (vi skulle alle bedømme undervejs), og det var et godt grundlag for at få afstemt bedømmelsen af de enkelte øvelser.

I dag var igen træningsfri dag. Kirsten og jeg var i Torvehallerne og købe diverse spændende og det resulterede bl.a. i en dejlig frokost hjemme.

Ingen kommentarer: