Superlækker aftensmad
Efter et fantastisk aftenmåltid, som kan ses på fotoet, er tiden kommet til ugens først blog.
Ugen har dels budt på start af to runder nye hold, dels er jeg begyndt på træning hos to nye trænere. Så der har været masser at reflektere over i forbindelse med de enkelte hold.
Mandag aften startede nye to LP-stjernehold. På det første hold havde jeg stillet nogle rallyskilte op, som jeg ville have den ene til at varme op på, og pludselig gik der rally i det hele – og der blev kun arbejdet med rallyskilte fra begynder og øvet klasse. Det er samtidig fantastisk LP-træning, så meget fint.
Det andet hold blev et mere traditionelt LP-hold!
Der er lutter gengangere på de to hold, og det er interessant at iagttage, at det er flere hunde og førere som får glæden tilbage, fordi førerne laver noget andet end de plejer. En LP-hund der stort set kun har trænet i snor og pludselig går en rallybane uden line, klinet op ad føreren. Og en LP3-træt hund og fører, der træner eliteøvelser, og pludselig er der mere energi og præcision i øvelserne.
Mangfoldighed er godt – også i forbindelse med hundetræning.
Tirsdag startede jeg som kursist hos Susanne Bach, først med Max på et LP hold, så med Lille Bjørn på et LP Elitehold. Vi var blevet bedt om at sende beskrivelser af vores udfordringer i de forskellige øvelser, og der kom dermed fokus på præcis det, vi ønskede.
For Max’ vedkommende var det apportering af døde apporter, hvor vi gradvis opbyggede glæden: plads og vild belønning, plads med apport, apport i bevægelse og frem til døde apporter. Der var god energi hele vejen og jeg fik leget rigtigt meget med Max. Men 1 times træning er lang tid, så Max var ikke lige så glad for legetøjet til sidst, men heldigvis gik han på godbidder.
Vi fik også arbejdede med korte sekvenser sit og dæk, hvor kriteriet var ”uden lyd”. Samt ikke at tygge næseprøvepind.
Lille Bjørn arbejdede med fuld energi i en hel time, så det var en ren fornøjelse. De to fokusøvelser var for mit vedkommende udgangsposition (den perfekte plads) og vendinger til højre. Samt stillingsskiftet stå-sit. De udviklede sig begge ret godt, og det mest fantastiske var at Lille Bjørn bare blev ved, ikke noget med for mange gentagelser her.
Jeg arbejdede også med fællesøvelser (sammen med Hanne og Gaia), og fastholden af apport. Indkald med stå, han stoppede ikke ordentligt, så jeg måtte forstærke nogle stop på 15 meter og så lidt næseprøve.
Onsdag gik startskuddet for Anitas og mine to rallyhold. Jeg elsker disse rallyhold. Anita og jeg har nogle gode planer for gennemførelsen, vi svinger godt sammen (og det smitter!), deltagerne kommer på en fornuftig rundtur hos os begge og kommer igennem et meget varieret program. Hvis den energi der er på disse hold kunne kommes på flasker, ville vi kunne sælge dem og Anita og jeg blive stinkende rige :-)))))
Vi har fået nogle ret flotte tilbagemeldinger efter første runde, og vi skal gøre hvad vi kan for at leve op til dem.
Torsdag gik turen til Garbogaard med Max, hvor vi er kommet på et agilityhold hos Annette Klink Dalgaard. Jeg fik rigtigt meget godt input til det stade hvor vi er nu: begyndere. Grundlæggende arbejde med krop og hænder: Hvordan viser vi hunden den ønskede retning? Det er en kombination af førerens placering, kropsholdning og anvendelse af arme og hænder. Placeringen skal hele tiden være, så hunden støttes bedst muligt og føreren alligevel er det skridt foran, så man kan hjælpe hunden gennem det næste forløb osv. Simple but not easy.
Vi skal arbejde med sideskifter i 8-taller om spisestuestole og holde ryggen rank. Vi sluttede med introduktion til slalom. En supertime.
Det eneste negative jeg kan skrive er, at det er langt fra Solrød. En lille times kørsel hver vej er langt for netto under 10 minutters træning.
Hverken i dag eller i weekenden er der planlagt hundeaktiviteter med mine egne hunde.
Men der bliver fokus på sammen med Merete at få finpudset materialet til Sydkystens Hundeskoles Rallyinstruktøruddannelse, som begynder 8. februar. Vi er i al ubeskedenhed ret stolte af vores kursusprogram, hvor vi har arbejdet meget med kriterierne for at bestå. De er i kort udgave:
- Skriftlig eksamen hvor der skal dokumenters kendskab til rallyreglement, skilte, og indlæring af skiltene; samt at kursisten er i stand til at planlægge rallyhold på forskellige niveauer.
- De skal kunne planlægge baner og opbygge dem i praksis.
- De skal bedømme ekvipager, der går banerne og give dem feedback.
- De skal gennemføre en prøvetime, hvor en række ekvipager introduceres til nye skilte
Vi giver dem grundlaget for at kunne undervise andre, hvilket kræver at man kender øvelserne/skiltene, kan hjælpe andre til at indlære dem, kan fortælle hvad der er rigtigt og forkert (koster point) i rallysammenhæng og kan anvende det i praksis. Og det skal vi nok lære dem.
Og så vil jeg slutte med at ønske to dejlige mennesker til lykke med deres fødselsdag i morgen. Vi sidder i bestyrelsen sammen, vi træner sammen, vi har det godt sammen. Kæmpestort til lykke
Lonni
og
Christina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar