fredag den 7. februar 2014

Lizzie Bauder (1934-2014)

Fra skue 19. april 2009 i Herfølge - Lizzie var som altid det naturlige centrum
 
Vi lærte Lizzie at kende i april 2007, da vi søgte råd om valg af en Norwich terrier tæve. Vi mødte hende i hendes hyggelige hjem i Værløse og faldt pladask både for racen og for Lizzie.

For racens vedkommende endte det med at vi købte en Norwich terrier han, Lille Bjørn. Det har vi aldrig fortrudt. Han har ”naturligvis” en flot udstillingskarriere bag sig, men det er først og fremmest indenfor LP og rallylydighed, jeg har arbejdet med ham. Lizzie fulgte levende med i hans bedrifter og var vistnok endnu stoltere end mig, når jeg ringede og fortalte om den dygtige lydighedshunds resultater.

Lizzies viden om hunde var enorm. Hun beskæftigede sig med hunde hele sit liv, havde erfaring indenfor Clumber spaniel, golden retriever, pudel, malteser, Norwich terrier m.fl. og har bl.a. skrevet bøgerne ”Retrieverens opdragelse og pleje”, ”Pudlens opdragelse og pleje” og ”Spaniels – opdragelse og pleje” (sidstnævnte sammen med Jeanette Chantelou). Under kennelnavnet Wessex havde hun et mangeårigt succesfuldt opdræt af Golden retriever og siden 2000 af Norwich terrier.

Lizzie fik mig overtalt til - sammen med hende - at være racerepræsentant for Norwich terriere i Dansk Terrier Klub, og det var et fornøjeligt samarbejde. Lizzie var meget direkte og resultatorienteret, så vi fik arrangeret flere flotte skuer, dels sammen med border terriere, dels sammen med Norfolk terriere. En række fælles gåture blev det også til.

Hendes gæstfrihed var meget stor og vi har tilbragt mange hyggelige timer med at se på hvalpe, snakke hunde, planlægge arrangementer og høre om hendes begivenhedsrige liv.

Man var aldrig i tvivl om, hvad hun mente, kun kaldte en spade for en spade – hendes indlæg i fx Terrier Nyt lagde ikke fingrene imellem, når hun kritiserede dette eller hint.

Hun bekymrede sig for Norwich terriernes fremtid i Danmark, skrev et indlæg om det i Terrier Nyt før jul og interesserede sig voldsomt for, at der kom en ny racerepræsentant – hvilket der heldigvis er kommet.

Efter en hundetur den 30. december sidste år var vi alle hjemme hos hende i hendes nyerhvervede, dejlige hus i Sorø, perfekt indrettet til et godt otium.

I lørdags kom så den ufattelige besked: Lizzie var sovet ind, dagen efter sin 80 års fødselsdag. Hun var i fuld vigør til det sidste og havde bl.a. gjort maden klar til familiefesten hjemme hos sig selv om lørdagen.

Helt i Lizzies ånd blev bisættelsen i dag fra Sorø Klosterkirke efterfulgt af et lidt trist, men mest muntert samvær, hvor vi sammen med Lizzies søster Ulla skålede for Lizzie og ønskede hende en god rejse.

Verden er blevet et meget kedeligere og tommere sted uden hende, men hvor hun end måtte befinde sig nu – er dér blevet sjovere at være.

Ingen kommentarer: