torsdag den 13. februar 2014

Nørdtræning


Christina og Tempo i fri ved fod

Nørdklubben er aldrig officielt opløst. I praksis er meget af det, der foregik i nørdregi, nu blevet en naturlig del af Sydkystens Hundeskole, hvor syv af nørderne er instruktører.

Vi havde planlagt en klassisk nørdgeneralprøve i tirsdags, men med diverse gode undskyldninger kom der det ene afbud efter det andet, og vi endte med ”kun” at være fire deltagere: Charlotte, Christina, Susanne og undertegnede. Vi havde i alt 5 hunde med, som skulle gå en delvis LP1 (Susannes Berry), en delvis LP3 (Charlottes Laika samt Max), en hel LP3 (Lille Bjørn) og en hel Elite (Christinas Tempo).

Susanne havde lavet en lækker kyllingesalat, så vi startede med at spise. Selvom hallen er isoleret var der ret koldt, så vi gik hurtigt over til planlægningen af aftenens forløb. Som blev: Tempo, Lille Bjørn, Laika, Berry, Max.

Vi brugte i alt tre timer, og det var en af de hyggeligste og mest lærerige træningsaftener, jeg har været med til. Jeg fik ikke sagt det til Christina, men hun læser min blog, så hun får det her: Hold da op hvor samarbejdet mellem dig og Tempo og udvikler sig! Det er så lækkert at se på. En fuld elite uden nuller, næsten ingen lyd i fri ved fod, det er der virkelig muligheder i.

Lille Bjørn gik en fuld LP3. Der var rigtigt meget der fungerede godt, og en del der skal arbejdes med. Hovedtilbagemeldingen var: arbejd med de skæve pladser og med transport mellem øvelser … Noget af det rigtigt positive jeg hæftede mig ved var nogle gode apporter (jeg kan tage apporten fra munden), et superskarpt indkald og et fantastisk søg i næseprøven.

Max var sidste hund, og vi fik rige muligheder for at pille øvelser fra hinanden. Det generelle er, som jeg også har skrevet om tidligere, uforudsigelighed. Max er smart og har gennemskuet øvelserne, så hvis jeg ikke varierer træningen forudser han øvelsen og har ikke brug for en fører …

Så vi fik en masse nuller i første forsøg og en masse flotte point i andet forsøg. Bedste oplevelse var en fantastisk dirigeret apport, hvor han gik direkte på dirigeringen og lavede et flot optag – og hvor jeg valgte netop det tidspunkt til belønningen. Og en flot springapport og et flot indkald.


Jeg har fået mulighed for nogle fridage onsdag-fredag, og i går gav det anledning til en hyggelig tur til Køge i går, som endte på Kenti deli og café med formiddagskaffe og lækre kager til.

Ingen kommentarer: