torsdag den 27. februar 2014

Rallydommer, LP-træning og MSP Foundation

I søndags dømte jeg 54 hunde ved Sydkystens Hundeskoles rallyprøver i hallen på Gjeddesdal Gods.

Der var mange gode præstationer og desværre også en masse mindre gode. De meget engagerede hjælpere kunne bogføre en del IB’er og det blev til 18 IB ud af 54 hunde, det er en del flere, end vi har oplevet før.

Så ingeniøren i mig har taget over og gennemgået bedømmersedlerne, for at finde et mønster.

Det er forskellige øvelser, der har været problemer med, men netto er at 14 ud af de 18 IB’er havde mindst 2 x 10'ere, 1 hund forlod banen, 1 fører valgte at forlade banen undervejs, 1 sprang et skilt over og 1 fører måtte stoppe, fordi hunden ikke ville gå videre.

Der var flere af de IB’ede, som gik rigtigt pænt.

Og jeg skal nævne, at det IKKE kun var de nye skilte, som deltagerne fik 10’ere på :-)

Der er ikke andet at sige, end at der må trænes lidt mere …

Topniveauet var fantastisk, ikke mindst i championklasse!
  • Tina og Jay vandt championklasse med 100 point
  • Lone og Panik fik deres DKRSCH med 98 point
  • Annie og Tira blev 3.v. med 95
  • Amanda og Osseau gik superflot og fik 91 og blev 5. v.
Ekspertklasse blev vundet af Annette og hendes Wheaten Simba med 100 point, øvet klasse af Signe og Sitka med 97 point og begynder af Merete og Kamelia med 94 point.

Tirsdagens LP-træning hos Susanne blev for mit vedkommende reduceret til halvtid pga. et kursus, jeg var midt i.

Jeg eksperimenterede med at have Max i snor mellem øvelserne. Jeg er stadig for stereotyp = forudsigelig, lige så snart jeg ændrer adfærd i fri ved fod øges hans opmærksomhed. De delmomenter, vi arbejdede med, var flotte – ikke mindst et verdensklasse stop i indkald. Men tilbagespringet var forsvundet fra repertoiret i dag …

Lille Bjørn og jeg har fortsat fokus på line mellem øvelser, korrekte startpositioner, hvor han bliver siddende, når jeg tager linen af, og det skaber en helt anden form for energi i ham (positivt!). Han laver det hele rigtigt pænt, vi skal have fokus på at træne med noget i munden og komme i plads med noget i munden.

De sidste tre dage har stået på et intensivt Managing Successful Programmes Foundation kursus, som blev afsluttet i eftermiddags med en certificering.

Ingen kommentarer: