lørdag den 8. marts 2014

Gearskifte

Det har ikke været en bevidst strategi fra min side, men hundetræningen de seneste måneder har været betydeligt mindre end normalt. Jeg har holdt pause fra Johannas torsdagstræning, og den eneste faste træning jeg går til er Susannes LP-træning om tirsdagen. Hjemmetræningen har været tæt på ikke eksisterende.

Nu nærmer prøvesæsonen sig for alvor. De næste tre måneder skal jeg op til 9 rallyprøver (Megan og Max), 5 LP-prøver (Lille Bjørn og Max) og 1 udstilling (Max) som det kan ses af kalenderen http://www.bordertoborder.dk/docs/traening/kalender.php. Så vi skal op i gear.

Den seneste uge bliver så den sidste ”slapperuge” (positivt ment) og så skal der mere struktur på træningen, dvs. den skal planlægges kalendermæssigt. Ikke mindst i forhold til Max, som jeg virkelig kan mærke trænger til aktivering. Mandag havde jeg taget Megan med i hallen og vi trænede koncentreret i 20 minutter inden mit LP-hold. Hun er blevet meget mere koncentreret, når vi træner, det sker heller ikke så ofte. Men sådan 2 x 15-20 minutter om ugen er fint til at vi er ved at have styr på de fleste af de nye øvelser, blot skal jeg arbejde med mine noget rodede håndsignaler.

Tirsdag var det atter en fin træningsaften med Max og Lille Bjørn hos Susanne. Der var noget lyd igen hos Max, men den forsvandt fuldstændig i fællesdækken, hvor der virkelig blev arbejdet underligt. Susanne med pibeflodhesten bagved ham (ovenikøbet med lyd), fører der løb frem og tilbage og bakkede væk mv., og var lidt i skjul. Lækkert. Der blev også arbejdet med forskellige kombinationer, for at få brudt Max’ forventninger om, at vi gennemfører momenterne i en fast rækkefølge. Et fuldt indkald kom bag på ham. En dirigeret apport uden kegle, pludselige temposkift i fri ved fod mv.

Lille Bjørn var ikke på toppen, han havde vist fået lidt for meget kødben de foregåede dage. Men han arbejdede godt det meste af tiden. Dog var stillingsskiftene skrækkelige, han hoppede frem, og da vi brugte flodhesten som ekstern belønning måtte vi bare konstatere, at det er for stærk en belønning, han kunne overhovedet ikke høre efter med den bagved. Line af og på og fastholden af apport var gået lidt tilbage (kampagne Paul!). Positioner og indkald var superbe.

Hjemmetræningen har kun bestået i kaffesøg med Max. Det foregår i indkørsel og i haven, hvor sokken med kaffebønner gemmes sværere og sværere steder: i krukker, bag nedløbsrør lidt oppe, i bunden af indkøbskurv som stod op (det var for svært), i liggende indkøbsposer, under kasse (yes, der blev arbejdet for at skubbe den til side) og oppe i en busk. Kommandoen er ”kaffe” og det er bare høj haleføring og fuld intensitet.

I morgen starter udendørssæsonen, jeg har aftalt at træne med Anita i noget der tegner til at blive fantastisk vejr. Mandag er der selvtræning med drengene, tirsdag træning hos Susanne, lørdag har Johanna et kursus for Sydkystens Hundeskole i elementerne i færdighedsprøverne. Søndag har Tinna, Max’ opdrætter, arrangeret en Borderhouse dag. Ikke mindre end 20 hunde er tilmeldt, så Merete har lovet at assistere, så vi kan give hunde og familier en sjov og lærerig eftermiddag. Max er naturligvis med som demohund. Det bliver godt at komme op i omdrejninger.

Ingen kommentarer: