lørdag den 15. marts 2014

Færdighedsprøver

DKK har lanceret en ny prøveform: Heelwork To Music færdighedsprøver (”Trick prøver”), som er beskrevet her.

Sydkystens Hundeskole vil gerne opmuntre til, at man træner til at gå op i prøverne: Det kan være et godt alternativ for personer, der ikke har lyst til de andre konkurrenceformer, som udbydes indenfor lydighed, og det er en god, struktureret måde at få opbygget grundfærdighederne der er brug for til HTM/FS.

Vi havde inviteret Johanna til at holde et kursus for instruktørerne i Sydkystens Hundeskole i dag for at introducere færdighedsprøverne og gennemgå de enkelte øvelser på hvert niveau, dels med henblik på at vi selv kunne arbejde med dem, dels med henblik på at vi fik en stribe ideer til, hvordan vi kunne undervise i de pågældende øvelser.

Det var et rent drømmehold efter min mening: En uovertruffen instruktør og fire af de personer, som jeg allerhelst vil træne med: Anita (Osseau), Christina (Tempo), Lonni (Mayday/Columbo) samt Susanne (Berry). Selv deltog jeg med Max og Megan, halv tid til hver.

Johanna er fantastisk til at udstråle energi og begejstring på en meget smittende måde. Et velplanlagt forløb, masser af alternative måder at indlære på, to skønne demohunde (Soda & Trouble). Og kursisterne var naturligvis meget veloplagte.

Vi kom niveau for niveau igennem alle øvelser og indlæring af dem, og vi fik selv arbejdet med indlæring af en stribe af øvelserne. Jeg har gået på Johannas Foundation 1-2 med både Max (som hvalp) og Megan (som voksen) og heldigvis var de fleste af øvelserne genkendelige for mig, og hundene kunne huske dem :-)

Jeg skulle være gået efter 2½ time, trak den yderligere ½ time og der var stadig god gang i de sidste øvelser, da jeg gik. En herligt, inspirerende og hyggeligt kursus.

Jeg har her til aften tilmeldt Megan og Max til færdighedsprøve 1 den 18. maj, det skal nok blive sjovt!

Ingen kommentarer: