søndag den 8. juni 2014

Rally, rally, rally

Amanda og Dumle på vej ud af ringen, Paul på vej til dommerteltet
 
I går afholdt Islandsk Fårehundeklub dobbelte rallyprøver i Jægerspris.

Drivkraften bag arrangementet er Annie Larsen, mest kendt i hundesammenhæng for sine fantastiske resultater med Islandsk Fårehund Tira, men også en meget dygtig organisator.

Arrangementet i går var totalt professionelt fra start til slut. Et fantastisk areal, en stribe dygtige hjælpere, flotte præmier til alle deltagere og et meget strømlinet arrangement.

Det er en fornøjelse at dømme, når alt det ydre er på plads, og Oldfruen og Übernørden (ja, sådan var vi omtalt i kataloget!) havde fornøjelsen at dømme. Der var en masse flot førerarbejde, mange fine resultater og så er det sjovt at dømme.

Der var omkring 35 deltagere i hver ring, og jeg tror de fleste kommer igen, næste gang Annie arrangerer rallyprøver.

Der bliver afholdt rigtigt mange rallyprøver og det er bare positivt. Der er kommet mange nye dommere, der er flere der har mod på at arrangere prøver og pludselig er det ikke givet – som det var for ikke så længe siden – at prøverne bare bliver overtegnet. Jeg tror, at rallydeltagere nu naturligt bliver meget mere selektive med hensyn til hvilke prøver, de tilmelder sig.

En banal, men vigtig parameter, er præmierne. Jeg tror det er vigtigt, at der er præmier til alle, ikke bare dem der består. Jeg tror det er vigtigt med rosetter til mindst top 3 og til alle der bliver RBM eller RØM på dagen. OG så synes jeg også championater skal belønnes med en pokal.

Det er ikke alle, der stiller det i udsigt, men det gør vi i Sydkystens Hundeskole, og jeg tror det betyder noget, når man vælger vores prøver til.

I dag havde Merete og jeg sidste dag i 1. omgang af Sydkystens Hundeskoles Rallyinstruktøruddannelse.

Vi har til de sidste 3 træningsrunder haft uvurderlig hjælp af vores egne kursister, som beredvilligt stillede op for at gå baner, få feedback og få enetimer.

At vi kunne få 6 ekvipager til at stille op pinsesøndag viser bare, at der er andre hundenørder end os selv :-)

Vi kunne afslutte dagen med at ønske til lykke til de første tre, som kan titulere sig ”Eksamineret rallyinstruktør fra Sydkystens Hundeskole”.

Næste runde er planlagt, læs nærmere her.

Ingen kommentarer: