tirsdag den 5. maj 2015

HTM og tricks

HTM-ring på 14 m x 16 m - ikke så mange dikkedarer

I dag er der præcis en måned til Max’ og min debut i HTM1, så nu er virkelig kommet fokus på træningen. Anita & Osseau skal debutere til samme prøve, så vi har aftalt stort set fast søndagstræning frem til prøven, heraf 3 x indendørs, så vi kan få finpudset formen – eller for mit vedkommende snarere arbejde med en hel masse momenter, som ikke er på plads.

I søndags trænede vi udendørs og havde markeret en ring præcis på størrelse med den, vi skal op i 5. juni. Det resulterede i at jeg måtte konstatere, at jeg skal justere en del på nogle vendinger, for ellers kan jeg ikke udføre programmet indenfor rammerne …

Andre iagttagelser: Min start er for svært tænkt, der er for lidt tid fra musikken starter til jeg kan få Max på plads. I P2 skal jeg have afgjort, hvordan jeg vil placere fødderne, når jeg går til venstre. De sidste 25 sekunder, er lidt rodede, jeg skal finde ud af hvordan jeg vil komme fra P9, skift side til venstre og derfra til en flot afslutning. Overgangene er febrilske, fordi jeg vil følge den ret hurtige musik, jeg kan sagtens gøre det roligere, så starten på næste position bliver afslappet.

Der er rigtigt meget at arbejde med. Max var godt træt til sidst.

Der var ingen træning i går og rallytræningen i dag blev aflyst dels pga. flere afbud, dels pga. den ikke så spændende vejrudsigt. Så jeg trænede i stedet hjemme diverse tricks med Max, en skøn blanding af FP2 og FP3.

Og denne gang gør jeg det ordentligt: Ikke noget med at springe øvelser over, som jeg ikke gider træne. Vi tager det hele og nu bliver der trænet løfte pote, beg, sidelæns slalom mv., og det går naturligvis nemt med kvikke Max. Faktisk mener jeg vi har trænet mange af de ting lidt halvhjertet på Foundationholdet, men nu er det altså lidt mere seriøst.

Søndag morgen, Megan hygger på bænken

I dag er de opdaterede stillinger for Årets Hund i rally offentliggjort. Max er nr. 5 i ekspertklasse og Megan nr. 9 i championklasse. De 10 bedste eksperter og de 15 bedste champions deltager og der 6 kvalifikationsprøver endnu. Jeg deltager i dem alle, de 5 som deltager, den ene som dommer. Så vi skal nok komme med :-)

Træningsplanen er, at tirsdagsholdet træner torsdag i stedet (i hvert fald Lone og jeg), og det er hardcore rally med Megan og Max inden prøverne på lørdag i Sheltieklubben. En prøve med 28 deltagere heraf kun 4 eksperter og 5 champions, det lyder hyggeligt. Søndag står den på indendørs HTM-træning med Max.

Ingen kommentarer: