fredag den 22. maj 2015

Magisk aften

Lille Bjørn i fællesdæk

Der er træningsaftener der markant skiller sig ud fra de utallige andre, jeg har været til. Den i går var en af de mest vidunderlige jeg har haft nogensinde.

Jeg startede på Johannas LP/Mix hold med Lille Bjørn. Det er Max der er tilmeldt holdet, men for det første skulle han på et andet hold senere på aftenen, for det andet skal Lille Bjørn til LP-prøve i morgen, så det var rigtigt godt at Lille

Bjørn fik trænet LP.

Det er tredje seriøse træning siden den famøse Nedsmeltning 26. april.

Det er en bevidst strategi fra min side, Lille Bjørn kan øvelserne, og det er motivationen vi skal arbejde med. De 45 minutter han var på i går, da vart han på. Lidt snuses, men håndterbart.

Bortset fra næseprøven kom vi igennem hele LP3-prohgramet. Nej, Lille Bjørn har ikke taget skade af træningspausen, han går superflot det meste af tiden, og selvom der skete en række smågejl var der intet der rigtigt bekymrede mig. Hvis jeg arbejder fornuftrigt med ham skal han nok gøre det rigtigt godt.

Jeg valget som fokusøvelser positioner under gang og dirigeret apport, og fik nogle finpudsningstips inden prøven i morgen.

Max var på til sidst, HTM-programmet uden musik, og et par fremsendinger til det pink/lilla-markerede felt lige op til hækken, bare perfekte fremsendinger.

En skøn træningstime hos min yndlingstræner Johanna.

Derefter gik turen til Tveje-Merløse, hvor Max og jeg havde en aftale med Anja. Håndmadderne blev klaret på vejen, lidt luftning af begge hunde, da jeg kom frem og så HTM-enetime med Max.

Det var dag 16 før vores officielle debut i HTM, og jeg havde bare brug for at få feedback fra en, der slet ikke havde set mig i HTM. Og hvis man kan få verdensmesteren i HTM, hvorfor så nøjes med mindre?

Jeg blev som indledning spurgt om, hvad mit fokus var: kortsigtet eller langsigtet. Jeg var lidt usikker men kom frem til det rigtige svar, det var kortsigtet i forhold til debuten 5.6.

Jeg fik naturligvis en hel masse konstruktiv feedback. Nogle stikord:
  • Tænke over min kropsholdig
  • Afvente Max når vi vender eller laver overgange
  • Vær opmærksom på at adfærd skal kobles med musikken – jeg skal fx udnytte de pift, der kommer i musikken, og undlade adfærd som der ikke er belæg for i musikken
  • Fødderne i P2 (på tæerne), så det ser lettere ud og får Max tættere på
  • Bakningen skal give mening - jeg missede den ene omgang, og så så det tilfældigt ud,
Jeg synes Max gik ret pænt. Anja synes også det så rigtigt fornuftigt ud. I morgen står den på LP3 med Lille Bjørn og rally ekspert med Max i Nyborg.

Søndag morgen

Hvad skal jeg bruge de to prøver til? Egentlig ikke noget resultatmæssigt.

Med Lille Bjørn er målet helt klart at kunne går en prøve, hvor halen logrer hele tiden. Med Max at han er på hele tiden, og at jeg støtter ham de steder, hvor jeg véd han ”plejer” at slå fra.

Ovenpå nedsmeltningen med Lille Bjørn har jeg aftalt med min coach, at jeg skal være bevidst om mig selv, hvordan jeg reagerer før, under og efter prøven. Mærke uønskede reaktioner og håndtering af dem.

Jeg skal ikke tænke på eller lægger mærke til point. Det er min egen adfærd, der er vigtigt.

Jeg skal kunne redegøre for min egen adfærd hele vejen overfor min coach. Som er helt ligeglad med point og præmieringer.

Meget spændende prøver på en helt ny måde.

Ingen kommentarer: