fredag den 1. maj 2015

Championklasse for de seje

Christina og Tempo: Bedste hund nr. 9 & Bedste yngste Border Collie. Paul og Megan: Bedste spaniel & Ældste hund (foto: Johanna).

I går startede et kursusforløb over 3 x 1 time hos Johanna under overskriften "Rally Champ – for de garvede førere". Jeg havde tilmeldt Max, men havde Megan med, for hvis Max skulle have timeout skulle hun på banen. Det blev der slet ikke brug for, men Megan kom alligevel i centrum, da de første rosetter til Årets rallylydighedschampion 2014/2015 skulle uddeles.

Annie har gjort en kæmpeindsats med at registrere de mange resultater i det forløbne år, Johanna har koordineret de mange rosetter (25 i alt), som skal uddeles og jeg har lovet at sørge for at rosetterne bliver fordelt. Jeg fik rosetterne i går og de første fire kunne uddeles med det samme, som man kan se på fotoet.

Jeg har selv givet 5 af præmierne, bl.a. de 2 jeg selv modtog - men det gør ærligt talt ikke glæden mindre. Ikke de prangende resultater, men 457 point ved de bedste 5 prøver rakte til en samlet 19. plads. Megan er ældste hund med 5 resultater og eneste spaniel i år. Men der er heldigvis flere i gang!

6 stationer som vi skulle gennemføre én for én - meget simpelt, da vi først havde fået det forklaret (foto: Johanna)
 
"Rally Champ – for de garvede førere" var et rigtigt Johanna-forløb med snedige og kreative udfordringer, og vi var på stort set hele tiden allesammen. Temaet var forstyrrelser.
 
Som opvarmningsøvelse skulle vi gå en dobbeltslalom, hvor vi skulle sparke en lille bold foran os hele vejen, det gik faktisk rigtigt pænt for alle, men Max løb en æresrunde da vi var færdige :-)

Så havde Johanna opbygget en bane som man kan få indtryk af på fotoet: Der var fire sektioner, som hver blev udgjort af fire kvadrater med en kegle i hvert hjørne og en skilteholder med skilt på for- og bagside mellem hver kegle. Der var overgangsskilte mellem de fire sektioner. Der var en sektion med en skammel som føreren skulle sidde på og hunden skulle spinne/twiste, cirkle rundt om fører og lave sit, sit foran osv. Endelig en sektion som var helle, hvor man fx kunne lave æresplads.

Fra start var hver af de seks ekvipager placeret i hver sin sektion, som skulle udføres, hvorefter man cirklede med uret, så alle ekvipager kom igennem alle sektioner.

Det lyder mere indviklet end det var i praksis. Jeg oplevede det fantastisk positivt, for jeg var virkelig nødt til både at være meget koncentreret om Max OG meget koncentreret om at gå banen rigtigt og læse skiltene rigtigt (det gav ikke mening med banegennemgang) og den kombination fungerede fantastisk. Masser af godbidder undervejs og leg indimellem. Max var totalt på og meget skarp.

Derefter blev vi stillet på række og skulle gå mellem skiltene og udføre øvelser som Johanna enten havde oplyst på forhånd, eller som blev oplyst undervejs. Et eksempel var sideskift, hvor vi fik oplyst undervejs om det var springvand, tulipan, synkron højre eller synkron venstre – og pludselig kom kommandoen blomstervand og almindelig forvirring, jo der blev hørt efter. Eller 360 grader til højre og derefter til venstre først i langsom gang, så i løb og endelig i almindelig gang, sideskift og så det samme på højre side.

Næste runde var forløbet med de seks sektioner igen, bare cirklede vi nu mod uret og udførte skiltene på den anden side af holderne.

Sidste runde skulle vi igen gå på række og lave nogle aftalte øvelser. Fx 1 skridt stå, 1 skridt sit, 1 skridt dæk og derefter med ændret rækkefølge af positioner.

Max var intet mindre end fantastisk. Han var på hele tiden, også nogle højrehandlingsøvelser vi ikke har prøvet før gik fint med håndtegn. Jeg må også sige, at jeg arbejdede hårdt for sagen, så det føltes bare ekstra godt, at det hele fungerede så fint.

Challenge til næste gang er triplespring, ro, tilbage. Vi skal arbejde med generalisering af spring …

Ingen kommentarer: