onsdag den 29. april 2015

Strålende rallytræning

Onsdag morgen

Til aften stod den på rallyspecialtime i Osted med temaerne fri ved fod, temposkift og flow. Anita havde opbygget 4 baner med kantbånd, startskilte og diverse finurlige forløb – så der også kunne arbejdes med starter. Desuden var min ekspertbane fra Østerlars 16. maj sidste år opstillet, den med "stå gå fra" som det eneste stationære skilt.

Som en del af opvarmningen ville jeg gå ekspertbanen med Max, men da vi kom til skilt 13 og jeg korrigerede (det var anden gang på banen), forlod han banen. Jeg kaldte ham til mig og vi gik ud til bilen og han kom i bur.

Megan var på en længere snusetur og jeg kunne ikke kalde hende til mig, lidt døvhed men også lidt selektiv hørelse, så det var en fin start på træningen for begge hunde:-(

Da vi gik i gang for alvor kom der andre boller på suppen!

Vi var fire på holdet, vi skulle alle gå alle fire baner, og vi skulle holde os klar, da der ikke var en fast rækkefølge. Jeg brugte det faste startritual med Max: nogle belønninger for plads, af med linen, belønne, én øvelse inden vi gik ind, hen til start, klartegn og så i gang. Der var 1-2 af de korte baner hvor der var et kort udfald i starten, men ellers var han flot på og gik supergodt på alle fire baner.

Under de andres gennemgange lavede vi 4-5 ærespladser, så vi fik prøver alle positioner, og det gik fint.

Så blev Max skiftet ud med Megan, der var banegennemgang af ekspertbanen og de andre tre skulle gå dem med både Anita og mig som dommere. Vi var heldigvis helt enige i alle bedømmelserne.

Derefter skulle Anita OG de andre tre dømme, da Megan og jeg skulle gå banen. Jeg varmede hende op og vi gik i gang og fik pæne 94 point med en ommer og 3 1’ere. Der er nogle kommandoer, som vi ikke har helt styr på og hvor jeg bare bruger dem, jeg bruger til Max (fx til synkronvendinger), så mit kropssprog er lidt overdrevet …

Ommeren var springvand, hvor jeg både gik for stærkt og lavede den klassiske fejl med en alt for hurtig håndbevægelse. Men ellers en superflot indsats af hende.

Jeg nærede mig og hun kom i bilen igen.

Den sidste halve time var der individuelle sessioner og inden jeg kom på gik jeg de fire korte baner i ét langt flow med Max – med belønninger undervejs og knivskarpt. Så HTM-programmet uden music.

Som afslutning ekspertbanen med Anita som dommer; Max gik fantastisk og med to gange mistet focus, som kostede to ommere.

Fri ved fod ud til bilen, der kom en fremmed gående forbi med en sort labrador og Max var lige ved at smutte, men jeg kaldte ham på plads – og han kom med det samme.

Så NUL springture under selve træningen.

En overordentlig tilfreds fører kørte hjem efter denne skønne 1½ times træning.

Ingen kommentarer: