lørdag den 18. april 2015

Kvalifikationsprøver i rally

Fuld opmærksomhed (foto: Conni Hansen)

I dag gik turen til Fyn, nærmere bestemt Birkende, hvor DKK Kreds 3 afholdt LP- og rallyprøver. Jeg havde tilmeldt Max i ekspertklasse og Megan i championklasse og havde meget hyggeligt selskab af Christina og Tempo, som også skulle op i championklasse.

Rallyprøverne i dag talte både som kvalifikationsprøver til DM og til Årets Hund i rally, så der var en del sjællændere og bornholmere til stede – der er ingen tvivl om, at vi er et par håndfulde der går meget op i at kvalificere os til begge dele :-)

Dagens dommer i rally var Pia Hansen-Schwartz, som havde designet nogle lækre baner.

Ekspertbanen så meget uskyldig ud, men for Max viste der sig en fristelse, som han faldt for. Skilt nr. 3 var spring – ro – spring, og Max valgte i stedet for ro at tage en rundtur uden for banen. Jeg fik kaldt ham tilbage, lavede springet om og gennemførte resten af banen. Jeg fik ikke en uvenlig bedømmelse idet jeg mistede 3 point for springturen, 3 for ommeren og derudover kun 1 point.

Jeg sluttede med 93 point og det rakte til en 10. plads i det meget stærke felt.

Megan skulle op på en championbane, som jeg vil rangere i den sværere ende. 19 skilte hvoraf 6 var sideskifter, 9 var højrehandlede og kun 4 venstrehandlede.

Min opvarmningsstrategi fungerede fint (= som jeg havde håbet på), en anelse hæng inden skilt 2 (springvand) kostede en ommer, men ellers var Megan fint på, og jeg arbejdede virkelig hårdt for at sikre, at jeg havde kontakt hele vejen. Jeg var virkelig udmattet efter den banegennemgang.

Vi holdt os nede på to ommere og 3 x 1, og fik godkendte 91 point. Det rakte til en 6. plads i et ekstraordinært stærkt felt, hvor nr. 11 af 11 ekvipager havde 78 point.

I forhold til kvalifikationsprøverne er situationen efter dagens prøver:

Max og ekspertklasse:
  • DM uændret 98 point og 2. vinder ud af 18 som bedste resultat
  • Årets Hund 16 point (plus 1) ved 3 prøver
Megan og championklasse
  • DM uændret 93 point
  • Årets Hund 14 point (plus 5) ved 3 prøver
  • Rally championcup: 457 point (plus 3)
Jeg regner med at Max er kvalificeret til DM, jeg regner det for ret sandsynligt at både Max og Megan kommer til Årets Hund og jeg håber Megan kommer til DM.

Vi kæmper fortrøstningsfuldt videre og allerede i morgen tager Christina og jeg såmænd igen til Birkende og skal forsøge at gøre det (endnu) bedre end i dag.

Ingen kommentarer: