mandag den 27. april 2015

Om ”Nedsmeltning”

"Blue Monday"

”Paul Lysholdt, op med humøret, så vi kan kende dig igen. Er sikker på, at det var regnvejret, og hverken dig eller hunden, der var noget galt med.”

“I really know that feeling and you will get over it.”

”Du har 3 raske og sunde hunde. Vær glad for det.”

”Ja, ja sådan kan det jo gå.”

”Op på hesten igen Du er blevet klogere.”

”Ja op på hesten igen.”

”Øv, men har jo selv stået i samme situation, så kender godt følelsen. Så op på hesten igen,for du ved jo godt,hvor dygtige og gode I ellers er.”

”Jeg syntes det er flot fører arbejde at analysere hvad der gik galt. Og så er det god karakter at kunne være selvkritisk !”

”Nu da du så fint har reflekteret. konkluderet og delt dine erfaringer, så er der ingen grund til at være sur på dig selv mere. Nu skal du bare med din sædvanlige ihærdighed og glæde ved dine hunde fokusere på at praktisere det du har lært.”

”Dejligt med selvkritik, reflektion og ansvarstagen - det er vi mange, der kan lærer noget af. Jeg er sikker på, at næste gang I træder ind over ringbåndet, så er du bedre klædt på pga. oplevelsen i dag. Nogle gange er vi ikke den fører vi gerne vil være, men heldigvis er vores hunde utrolig taknemmelige, så jeg er sikker på, at Lille Bjørn stadig synes, han har verdens bedste "far".”

”En dårlig tur = vundet erfaringer
I ridesporten, især på højere plan, benytter vi os meget af mentaltræning, da det er helt afgørende hvordan rytteren(føreren?) tænker og føler, da hesten(hunden?) påvirkes direkte af det.
Tag du en coaching med Rasmus Bagger, så får du nogle ret gode input brugbare input, du helt sikkert kan have stor gavn af i det videre træningsarbejde.
Held og lykke med det .”

”Øv øv, det har jeg også prøvet flere gange med de små gule. De slog simpelthen fra, hvis jeg var for fokuseret på at gøre "det" rigtig godt. De bedste prøver vi har haft, har været dem, hvor jeg på forhånd havde besluttet, at "vi gør det kun for sjov" og "det bliver som det bliver" (og i lommen havde jeg en emergency ostehaps til opmuntring, hvis nu det skulle blive nødvendigt inde på banen). Det er simpelthen så superflot det du kan med Lillebjørn, jeg er dybt imponeret af både ham og DIG! Det kræver et helt utroligt gå-på-mod at lære en NT alt det, som du har lært Lillebjørn. Jeg håber du fortsætter og at I begge når dit mål.”

”Åh, jeg kender godt den følelse, du har. Jeg har selv præsteret ved 2 uofficielle prøver, at gennemføre fri v/fod med en gøende og pivende lille hund, selvom mit eneste kriterie var at jeg skulle afbryde ved den første lyd. Den ene af gangene gøede Jamie så meget, at jeg måtte få prøveleder til at gentage kommanderingen, fordi jeg simpelthen ikke kunne høre hvad der blev sagt for bar gøen. Det viser at, man (jeg) ikke kan have for mange informationer i hovedet på én gang. Nu har jeg ligesom du lagt strategien om, i mit tilfælde handler det om noget mentaltræning i forhold til fri v/fod. Jeg håber du kommer frem til den løsning, som føles rigtig for dig og søde LilleBjørn, og ønsker alt godt for Jer.”

”ikke for at genere dig, kære, bestemt ikke!.... men jeg synes egentligt, at det er lidt synd for den lille hund. når han for eksempel ligefrem er bange for at komme hen til dig med apporten, tyder det ikke ligefrem på, at det står særligt godt til med jer to. hvorfor ikke lade ham gøre noget, som han magter, og er glad for? lidt freestyle, for eksempel, og så købe dig en hund,som er lidt bedre egnet til at opfylde alle dine krav og forventninger, end en lille terrier er? hvorfor egentligt lege Procrustes med sin hund, når det kunne være helt anderledes, sjovt, rart?”

"Jeg opfatter det bestemt positivt, det du skriver ...LB er bestemt glad for apport og næseprøve. Det var bare mig der agerede dumt ved denne prøve. Han kan godt magte det når jeg opfører mig som jeg plejer”.

”Tak fordi du deler de her tanker.”

”Paul, du skriver en fantastisk læseværdig og inspirerende blog.”


”Ûbernørder giver aldrig op, det er det inspirerende ved dig Paul Lysholdt.”

”Hatten af for hundefolk der tør skrive offentligt om en "ikke helt tilfreds dag". Vi ses ûbernørd.”

”Elsker din ærlighed, Paul Lysholdt. Møgdage kender vi alle til - og når det sker rent prøvemæssigt er det MIN erfaring, det som regel har noget med mig og mit stressniveau at gøre.

Vore hunde mærker os meget mere end man skulle tro. Det geniale spejl. Alle racer - ikke kun sensitive hyrdehunde

Jeg tænker du har været i front med at arrangere prøven ? Den rolle har jeg også haft, og det er bestemt ikke bedste udgangspunkt for egne prøver, for det ER hektisk at være arrangør og selv skulle præstere.

Jeg tror du agerer "dumt", fordi du er presset - han mærker din sindsstemning og dæmper.

Såeh - lær af det. Efter mange år som koncertmusiker har jeg lært at 3/4 af præstationen ligger i forberedelserne på dagen. Den indre ro betyder alt.

Der er ikke noget der er synd for LB. Vi har jo trænet sammen mange år, og han elsker det! Shit happens - vi er kun mennesker. Op på hesten igen!”

”Hej Paul. Jeg tror alle sammen vi har prøvet at være til prøve eller træning hvor vi bagefter ikke synes vi har været fair over for vores hund..Man er ved at græde bagefter over at man kan opføre sig så dumt, men vi er jo mennesker lige som hunde er hunde og det går ikke altid efter bogen. Tag det som en læring og måske er det i virkeligheden de situationer vi lærer allermest af.”

”Elsker dine ærlige indlæg - også på en dag som i går! Tror de fleste af os hundenørder har stået i den stituation. Er sikker på at Lille Bjørn tager sin "rigtige" fører med næste gang han går i ringen og ikke ham han oplevede i går. Jeg selv trak stikket fra prøver, da jeg måtte erkende at det ikke var fordi hunden ikke kunne øvelserne, men at problemet var selve stævnesituationen. Nu har jeg i stedet arbejdet med alle de issues (både mine og hundens) og håber at vi til vores planlagte re-debut på stævnepladsen får en langt bedre oplevelse end vores sidste par prøver.”

"Max on the Beach"

”Men det er godt nok nogle positive kommentarer du har fået på fb”

Ikke for min opførsel, kun at jeg vedkender mig at jeg har været et fjols Den angrende synder ... Men jeg er selv overrasket, går og pønser på et indlæg baseret på nogle af kommentarerne!

”Der var heller ikke noget positivt at sige om din opførsel”

Ups den bad jeg selv om

Men jeg forstår stadig ikke hvorfor jeg ikke stoppede ved en af de oplagte lejligheder

”Men jeg tror at hvem det nu var der skrev at det har en del med arrangørrollen at gøre - det er svært at rumme det hele.....”

I går var det så nemt, synes jeg, men selvfølgelig bliver der brugt energi på alt andet end at tænke på MIN prøve når der skal stilles op, og byde velkommen og sørge for at det hele er klar. Jeg har kigget på min blog for at se mønster, men det er ikke så åbenlyst. Men jeg glæder mig til næste prøve hvor det bare er LB og mig til Nyborg. Tager ham med alene til Jersie i morgen … så skal jeg lave motivation med ham som jeg plejer med Max og så lidt øvelser afbrudt af leg.”

"God ide!"

1 kommentar:

conni sagde ...

Kanon blog indlæg i dag :-)