onsdag den 1. april 2015

HTM-planlægning


Jeg er gået i detailplanlægningsmode med mit HTM-program.

En væsentlig del af mit professionelle liv er planlægning og det tager jeg naturligvis med i mit hundeliv.

Jeg skrev i februar om en challenge på et Johanna rallyhold, hvor vi skulle gå en rallybane på 120 sekunder efter hukommelsen, Max og jeg gik 25 skilte på 2 minutter

For mig er dette HTM-forløb på ca. 96 sekunder mentalt præcis det samme. Det er et forløb med noget adfærd der skal udføres, og jeg skal bare kunne det på rygraden, ellers kan jeg ikke støtte Max ordentligt. Selvfølgelig kan der ske alt muligt til prøven 5. juni, som gør, at det ikke går som planlagt, men hovedforløbet holder forhåbentlig.

Ovenstående tegning er foreløbigt sidste led i et længere forløb, som for alvor startede tirsdag 24. marts om morgenen, hvor jeg håndtegnede en bane.

Tegningen viser forløbet fra start til slut, positioner, tider, beskrivelse af vendinger/links samt på en række punkter hvilke linje af teksten, der skal passe med et moment.

Hele teksten er naturligvis også med.

Tegningen repræsenter dermed alt det jeg skal bruge for at kunne træne banen bortset fra selve musikken.

Jeg er som bekendt totalt ny i HTM, så der er masser af spørgsmål. Min håndtegnede bane indeholdt 5 forskellige positioner. Jeg har spurgt nogle af de kloge til råds og fået at vide at 2-3 positioner i klasse 1 er meget fint, så derfor står der nu P2/P7, men jeg vælger nok P2. Der er en kort sekvens med P9, jeg vil se hvordan det fungerer i praksis før jeg beslutter mig endeligt, eller bliver det P5. Så formentlig P1. P2 og P7 og muligvis lidt P9.

I eftermiddags har jeg for første gang gået banen i sin fulde udstrækning ud fra ovenstående plan. Jeg har simpelthen gået den i haven og lavet de vendinger/skifter mv. som skulle til, herunder justeret på et enkelt link: tulipan i stedet for springvand efter 45 sekunder virker meget bedre i forhold til fortsættelsen.

Til sidst gik jeg banen to gange til musik, og jeg kan godt mærke, at der kommer nogle småjusteringer, så nogle vendinger/links/tricks kommer præcis i den rigtige rytme. Men jeg kan også godt mærke at den føles rigtigt godt at gå. Jeg skal arbejde med den måske resten af året, eller længere, så er det rigtigt vigtigt at den føles lige i øjet – og det gør den.

Til sidst trænede jeg nogle korte momenter P2 (startindlæring, kommando foran) og P5 (startindlæring, kommando højre). Pt. går jeg banen med papiret i hånden, men det kommer jeg forhåbentlig snart over, så jeg også kan arbejde med min egen adfærd. ”Historien” er at jeg går en tur med min hund og prøver at finde den rigtige måde at gøre det på.

Det allerbedste ved det hele er, at jeg synes det er en fantastisk spændende proces, at arbejde med sådan et nummer fra bunden, og sikke en masse positive tilbagemeldinger jeg har fået allerede.

Læserne af min blog vil ikke blive forskånet for at høre om udviklingen, og hvis teknikken ellers vil kan jeg også love at der kommer videodokumentation måske af nogle mellemtrin, men ellers definitivt selve prøven 5. juni.

Ingen kommentarer: