søndag den 12. april 2015

Positiv dag i Ølstykke

Søndag morgen

DKK Kreds 1 afholdt i dag LP- og rallyprøver i Ølstykke, et stort anlagt program med to rallyringe og tre LP-ringe. Igen et flot arrangement og med fint vejr, en anelse mindre blæst kunne have gjort det, men heller blæst end regn :-)

Mine egne resultater er pointmæssigt ikke noget at skrive om, men der var alligevel meget positivt at hente.

Megan var oppe i rallychampionklasse og andet skilt – fremsending til kegle – drillede rigtigt mange ekvipager på dagen. Der stod én af fristelserne til det fristende 8-tal en meter til højre for keglen, og Megan gik direkte til skålen (minus 10), og i ommeren kunne jeg heller ikke få hende til keglen (minus 3 og minus 10), jeg måtte stille hende ved keglen for at kunne lave skilt 3, som var indkald. Minus 23 på de to første skilte, men derefter gik det fint, bortset fra at jeg for vild i det fristende 8-tal (minus 10), og så var IB hjemme.

Dommer Pia Hansen-Schwartz fortalte bagefter, at jeg ville være bestået hvis jeg ikke var gået vild i det fristende 8-tal, så hvis jeg ikke har mistet mere end max 7 på resten, er det rigtigt godt. For der var både begge spiraler, dobbeltslalom og slalom med rundtur, hvor jeg virkelig har kæmpet med at holde kontakt med Megan – og det fungerede rigtigt godt. Så konklusion: IB i resultatbogen, men en meget positiv fører, vi tager revanche næste weekend! Og så vil jeg rose mig selv for min opvarmning af Megan, som var perfekt doseret, så hun var på fra start.

Lille Bjørn var oppe i LP3, og startede fint med 10 i begge fællesøvelser. Vi var oppe som ekvipage nr. 2 ud af 14, hvilket passede mig fint. Men Lille Bjørn virkede uoplagt fra start, så vi fik ikke det store pointmæssige udbytte af resten af prøven.

Fri ved fod var med hæng og flagren og skæve pladser (6). Stillingsskift startede flot med 3 fine skifter, og så blev Lille Bjørn liggende :-( (0). Dirigeret apportering var ganske fin, han stoppede op på vej mod den rigtige (som han tydeligvis ikke kunne se), fik en ny kommando og løb ud og samlede op. Skæv plads i afslutningen med han holdt apporten!!! (8). Springapporten var fin, bortset fra en stor skæv plads, og igen holdt han apporten (9).

Positioner var noget rodet, Lille Bjørn hang og jeg rettede ind efter ham, men han fik stå og sit (!), som vi har kæmpet med (6). Indkald, øh han stoppede over 5-6 længder (0). Fremsending, han stoppede et par gange på vej ud og skulle have ny kommando, men ellers flot øvelse (8½). Og så tog han den forkerte næseprøve (0).

Samlet blev det til 157½ og ingen præmiering. Det var Lille Bjørns 32. LP3, og han har stadig kun 1. præmie. Men jeg føler stadig at marginalerne lige skal tippe lidt til vores fordel, så er den hjemme.

Max var oppe i Rally ekspertklasse. Det var heller ikke lige vores dag. Han hang noget i starten, vi måtte rode noget med feltet, fordi han først løb for langt og måtte dirigeres af flere omgange. Jeg måtte også lave sit 90 grader til venstre sit om, fordi han ikke fulgte med første gang (der var noget han holdt øje med uden for ringen), så med 2 x 3 og 5 x 1 blev det til beskedne 89 point. Det positive var at hans fokus blev bedre og bedre i løbet af prøven, og dommer Lone Sommer sagde at de 5 1’ere lå i starten af forløbet.

Der blev opnået mange flotte resultater i løbet af dagen i alle ringene, men det var lidt svært at følge med i, når jeg skulle op og have det hele til at passe sammen.

Men af det jeg så var der specielt to prøver, jeg glædede mig over: Amanda og Dumle som gik en superflot LP1 og i 5te forsøg fik deres LP1-titel med 155½ point. Det er fantastisk at se det dejlige samarbejde mellem de to, og når Amanda får arbejdet med at dæmpe Dumles hoppegen kan de nå så langt det skal være i både LP og rally.

Den anden prøve var Anita og Osseaus LP3. Det var deres 11te LP3, og deres hidtil bedste med 9 superflotte øvelser. Og så 0 i favoritøvelsen, fordi der totalt uheldigt stod en sort hund i den anden ring lige bag ved feltet, netop da Osseau blev sendt. 208 point er superflot med 0 i felt, og jeg er sikker på at den første 1. pr. venter lige om hjørnet. Det var bare et rigtigt flot program i dag.

Planerne for den kommende uge: LP-træning mandag og tirsdag, rally onsdag, LP/rally torsdag, instruktør/bestyrelsesmøde i Sydkystens Hundeskole fredag og rallyprøver på Fyn lørdag og søndag. Så er stilen lagt :-)

Ingen kommentarer: