lørdag den 18. juni 2016

Motivation er alt (2)

Max i koncentreret søg

For første gang i ret lang tid har jeg en weekend uden prøver eller kurser, så Kirsten og jeg fik en hyggelig formiddag i København, med brunch på Café Europa og udsalg i Illums Bolighus og Marimekko. Hundene har hygget sig med okseører, og så skulle Max og Lille Bjørn arbejde med kaffefinding, som jeg blev introduceret til for 2½ år siden hos Johanna og Carina.

Max startede med sokken i et højbed, den fandt han på et splitsekund. Så et andet sted i højbedet midt i mynten, det var tydeligvis sværere, men han arbejdede godt og energisk og fandt den til sidst. Til sidst i en legetøjsspand i drivhuset, og det var også nemt. Det er en fornøjelse at se hans fokuserede tilgang til opgaven.

Så skulle Lille Bjørn prøve. De to første gange gik fint. Sidste gang kunne han ikke, selv om han stod lige over sokken til sidst. Han havde det for varmt. Det var lige et flashback til de LP-prøver, hvor han tydeligvis ikke har kunnet diskriminere i næseprøven til sidst. Når han har det for varmt, bruger han ikke næsen, og ja, så er det svært at diskriminere dufte.

Max fik lige et ekstra søg til sidst, og igen flot arbejde, og han markerede fint til sidst.

I morgen har jeg to gange selvtræning à 1 time, og planerne er lagt.

Først en time i Ringsted Agility Center, hvor fokus naturligvis kun er på Max’ glæde, og hvor jeg har aftalt med Anita, som jeg træner sammen med, præcis hvordan forløbet skal være. Og jeg skal huske fotodokumentation.

Om eftermiddagen har jeg aftalt en time med Louise på Garbogaard, og det bliver samme model, bare noget kortere. Så selvom der officielt står to timers træning på programmet, kommer jeg naturligvis ikke i nærheden af den træningstid med Max.

Ingen kommentarer: