onsdag den 1. juni 2016

Signaler

Foto: Johanna Allanach

Til aftenens rallytræning hos Johanna vare der fokus på signaler. Hvilke signaler bruger vi, både bevidst og ubevidst, er det en hjælp til hunden at få mange signaler eller få signaler, hvad kan hundene på ren verbal kommando, hvad hvis vi ikke kan se (på) hundene mv.

Meget spændende, og der er ingen facitliste, for det kommer helt an på hund og fører.


Jeg havde valgt – i sidste øjeblik – at tage Megan med i stedet for Max. Max har været med hele weekenden og mandag aften, Megan skal til konkurrence lørdag, og det er særligt hyggeligt at træne med hende.

Vi startede i en individuel runde, hvor vi skulle vælge tre sikre øvelser, og gå dem med bind for øjnene. Jeg valgte bakke tre skridt, gå rundt om fører og springvand. De to første gik fint, den sidste blev til skift side bagved, fordi mit håndtegn var alt for hurtigt. Da jeg prøvede igen i normalt tempo fulgte hun flot med.

I den anden individuelle runde valgte jeg at have fokus på bakke 1 skridt bakke 2 skridt på højre side, og selv om jeg begik flere fejl, lykkedes det mig ikke at miste mere end 1 point i øvelsen. Ja, de 2 skridt bliver lidt skæve, men inden for rammerne af skæv plads (1 point), og selv om hun nogen gange kommer lidt tilbage/lidt ud stil siden, er det rigeligt inden for den tilladte margen. Jeg arbejder videre med at bakke 2-3 skridt.

Jeg fik arbejdet med fremsending til kegle, spring ro spring og det gik fint. Der blev pustet og stønnet lidt i varmen, men Megan arbejdede superflot.

Johanna havde stillet tre sektioner op til selvtræning.


Der var en række med 16 skilte, som vi skulle gennemgå to gange og 1: tælle hvor mange vi kunne udføre på ren verbal kommando, 2: tælle hvor mange kommandoer, vi brugte på de 16 skilte, når vi gik dem.

Jeg skulle bruge forestille mig Max, fordi Megan i sagens natur ikke kan udføre øvelserne på verbal kommando :-) Der var tre skilte jeg ikke ville udføre på ren verbal kommando, nemlig tre skilte, hvor der indgår dæk. Der har jeg altid håndtegn med, for hvis Max er lidt utryg sætter han sig først, og så vil jeg hellere give lidt ekstra hjælp.

I praksis talte jeg til 33 kommandoer, samme niveau som de andre på holdet kom op på. Det løber hurtigt op. Fx skiltet med 1 skridt stå, 1 skridt sit, 1 skridt dæk. Jeg siger plads, kom, stå, kom, sit, kom, dæk (+ håndtegn), plads – 9 kommandoer i alt.


Så var der en sektion med 4 kegler, som vi skulle gå med hunden på højre og venstre side, og vi skulle selv have en ske med en bold på i hånden. Vi skulle udføre dobbeltslalom, tysker, enkeltslalom og springvand.

Det gik ret godt med Megan, jeg tabte bolden et par gange, det var når jeg skulle skifte hånd i forbindelse med nogle vendinger, jeg bruger hånden nærmest hende, når hun skal vende væk, og længst væk, når hun skal omkring (som i tyskeren).

Endelig var den en sektionen, hvor vi skulle binde linen om vores ene ankel, den anden ende til en knitrende pose, så den agerede forstyrrelse, Megan opdagede slet ikke posen :-)

Det var virkelig en skøn træningsaften med hende, hun arbejder fint, er meget opmærksom og meget præcis, og hun er bestemt ikke klar til at blive pensioneret. Megan og jeg kender hinandens særheder, og man kan næsten se hendes medlidende blik på det øverste foto.

Træningen var en før fødselsdagsgave til hende (og mig), hun har fødselsdag på fredag, og vi fejrer den dagen efter ved en dobbelt rallyprøve i Islandsk Fårehundeklub, arrangeret af Annie med Anita og Conni som dommere, det er bare præcis det rigtige sted at fejre Megans 13 års fødselsdag med de rigtige mennesker!!!

Ingen kommentarer: