torsdag den 28. september 2017

Klar til NM

En sød hilsen :-)

Max og jeg skulle i dag starte på Sensommertræning hos Johanna på et FP/Tricks hold. Jeg fik mulighed for at overtage en plads på holdet inden, og fik superdejlig træning med begge hundene.

Med Lille Bjørn havde jeg fokus på nogle ømme punkter fra weekendens prøver. Først og fremmest dobbeltspring ro og hans tendens til at trække ud til venstre side set fra mig, når han skal stå i ro. Det var ret nemt at løse, i stedet for stå bruger jeg nu sit, når han er landet, og så bliver han der – hvor svært kan det være?
Lille Bjørn i topform

Så var der sekvensen fra i lørdags med venstre sving, skifte side foran, bakke på højre side, dobbelttysker og bakke 1 bakke 2 skridt på højre side. Vi fik arbejdet med bakkelængde i bakken, og med at få Lille Bjørn ordentlig i plads på højre side før bakningen starter.

Indimellem fik vi også gået HTM-programmet uden musik.

Lille Bjørn var totalt på og glad, det var en stor fornøjelse.

Med Max var fokus alene på motivation. Jeg startede med korte, alternative startsekvenser: setup, spring, plads (fra FS-nummeret), bakke på venstre side og så klartegn mfl. Vi var tre på holdet, der skulle arbejde med tricks, og det blev til nogle runder, hvor jeg fik arbejdet med at Max skulle gå sidelæns foran mig, moveon, hvor jeg stod/sad/lagde mig lidt, sætte pote på min sko på kommando og lidt forskelligt andet.

Pointen var, at det var nyindlæring/udbygning af allerede eksisterende adfærd, og derfor havde jeg ikke de store forventninger til Max, kunne slappe af, og han få masser af belønning.

Arbejde sidelæns med fødderne på bræt gik forbløffende hurtigt. Moveon fangede Max også ret hurtigt. Det med at sætte poten på skoen har jeg indlært helt forkert, han går på den løftede fod. Jeg skulle lige aflære det (masser af belønning for ikke at gøre noget, når jeg bevægede fødderne) og pludselig kunne jeg få ham til at sætte pote på fra forskellige vinkler på ren verbal kommando, tjek!

Max arbejdede med logrende hale og stor opmærksomhed, og ingen smutture. Bortset fra den kedelige start, hvor Johanna forklarede, hvad der skulle ske, synes han det var en god time ;-)

Tøj og ting og sager til de kommende tre dage er lagt frem, jeg pakker i morgen tidlig og Max og jeg tager afsted til en weekend, som har alt potentialet til at blive fantastisk!

Ingen kommentarer: