lørdag den 4. juli 2020

Rally x 100


Otto hjalp med at pakke bilen til i morgen
I dag var jeg inviteret til at dømme i Dansk Hundeklub i Rødovre. Jeg glæder mig altid til at dømme, men prøverne i Rødovre er noget særligt; de er altid superhyggelige og velarrangerede, og i dag var ingen undtagelse.

Tilføj billedtekst
Pernille tog fusen på mig fra starten (på den gode måde), ved at overrække en buket i anledning af, at det var min dommeropgave nr. 100. Det vidste hun, fordi hun læser min blog, jeg blev ganske overrasket og meget glad!!

100 gange dommer på lige godt 7 år, det er en sjat, men ærligt talt … jeg elsker det. Der er en oversigt over mine baner her, bortset fra finalen ved de nordiske mesterskaber sidste år, har jeg selv designet alle de baner, jeg har dømt.


Jeg startede i dag med at dømme championklasse, med to afbud en ganske lille klasse med fire deltagere og et superflot niveau. Birgitte og Linus, som er en af de allerbedste og mest stabile ekvipager på topniveau i Danmark pt., gik en drøm af en bane, de fik 100 point, vandt klassen og da det var deres femte resultat på mindst 97 siden 1. februar i år, fik de også titlen Rally Champion Bronze (RLCHB) som de første nogensinde.

Seniorklassen havde også fire deltagere, og også et meget højt niveau (99 og 97 til top-2). Gitte og Chip, som blev nr. 3, gjorde stort indtryk på mig, det var en selvvalgt 10’er, fordi Chip ikke ville sætte sig i en øvelse, og resten var fantastisk. De fik 90 point, men mentalt var det en 100 pointer!!

Ekspertklassen med 5 deltagere var flot uden at være exceptionel.

Øvet klasse med 14 deltagere, som alle bestod, og med en vildt stærk top (2x99 og 2x97).

Begynderklassen havde 9 deltagere, heraf hele 4 debutanter. Når der er helt nye, bliver der gjort ekstra meget ud at beskrive udenomsværker og banegennemgangen er også ekstra grundig, med forklaring af øvelsesområder, udførelse af ommere, og detaljer i nogle af de tricky øvelser.

Det forventes, at deltagerne kan reglerne, men jeg vil gerne gøre lidt ekstra, for at alle føler sig lidt mere trygge, når de kommer på banen. Jeg fik også noget feedback bagefter, som gjorde mig ekstra glad: om at jeg faktisk have bidraget positivt til nogle gode prøveoplevelser. Grundlæggende handler det bare om, at jeg vil have at deltagerne, førerne OG hundene, går fra prøven med en god oplevelse, uanset hvordan det går pointmæssigt.

Jeg havde på en god måde (synes jeg selv 😉) fat i den allerførste deltager, som havde lidt nerver på, og trods lidt kiksere endte med at bestå. Da jeg skulle give feedback, spurgte jeg, om hun havde belønnet hunden, og ja, den havde fået en hundekiks … En hundekiks, for det flotte arbejde??? Vi kom hurtigt om til manden og de gode belønninger, og jeg fik rablet noget af, om hvor vigtigt det var at hunden fik belønning for det flotte arbejde ved sin debut.

Sådan plejer jeg ikke at gøre som dommer, men jeg vil så gerne have at det går godt, og at førerne får lyst til at fortsætte!!!

Top to var to skønne Groenendaels, med henholdsvis 97 og 96, og viste det sig, kuldsøskende.

Pernille var sekretær, så den del kørte på skinner, der var flotte præmier til alle, vejret var med os (det begyndte at regne da begynderklassen, som lå sidst, sluttede), tidsplanen hold på minuttet (vi sluttede 14:15, som Pernille havde planlagt). Og jeg fik en superflot dommergave, et gavekort til Bog & Idé, Pernille har også læst, at jeg læser en del 😊

Så ja, det var virkelig en fantastisk prøve nr. 100 som dommer: et dejligt arrangement, en betænksom og opmærksom arrangør, en masse flot førerarbejde … og så synes jeg også jeg var i ret god form til at give feedback.

Jeg fik på alle måder bekræftet, hvorfor jeg synes rally er en fantastisk sport!

I morgen skal jeg opleve sporten fra nogle andre vinkler: som arrangør og deltager.

Sydkystens Hundeskole skal for første gang afholde prøver, der kvalificerer til Årets Hund, og det glæder jeg mig ret meget til. En prøve, to dommere, og lige over 50 deltagere. Bilen er pakket, Otto er helt klar, men skal altså ikke med, det skal Max derimod, vi skal op i championklasse, med 17 deltagere, og et meget stærkt felt, jeg mener 12-13 er superchampions, så at komme i top-10, som giver point til Årets Hund, kræver, at vi er på toppen. Vi skal gøre vores bedste.

Ingen kommentarer: