søndag den 5. juli 2020

Rally og om at brænde for noget


Jeg er vild med rally. Jeg elsker at dømme, jeg elsker at deltage, jeg elsker at arrangere.

I dag arrangerede jeg den 61. rallyprøve, som ud fra tilbagemeldingerne igen blev en succes, på trods af lidt for meget regn …

Men for mig personligt er det følelsen indeni, som betyder noget.

I en lang periode var jeg assessor på IPMAs certificering af projektledere, jeg var vild med det, og pludselig kunne jeg mærke, at jeg ikke brændte for det længere, og valgte at stoppe.

Sådan har jeg det med at arrangere rallyprøver. Sydkystens Hundeskole har fire prøver endnu i år, 1.8, 7.11 og dobbeltprøven 31.12, og sidstnævnte bliver min sidste som arrangør.

Jeg kunne mærke i dag, at jeg havde dårlig samvittighed overfor Max, fordi mit fokus var på prøven, og til prøven 1.8, hvor Otto skal debutere, har jeg fået arrangeret det, så jeg bortset fra papirarbejdet, ikke skal have noget med prøven at gøre. Otto og Max skal opleve en 100 % nærværende fører.

Max var oppe i championklasse i dag, en klasse med 17 deltagere, hovedparten superchampions, og et virkelig stærkt felt. Opvarmning og indgang gik perfekt, der var en håndfuld ommere, det var bare pyt, og jeg var meget tilfreds, da vi gik ud og legede.

Amanda fik feedback for mig, og det var rigtigt godt, så jeg fik belønnet Max ordentligt, og kunne blive sur over en 10er, som jeg synes var helt i hegnet, bagefter. Dommerens afgørelse er inappellabel, heldigvis!

Det var én prøve med to dommere (Annette og Conni), så det hele gik relativt hurtigt.

Jeg fik ikke set så meget, som jeg kunne have ønsket, men jeg så Christina og Tempo gå den smukkeste championbane, de vandt klassen med 100 point. Der var 3 med 100, 3 med 99 og Max’ 77 rakte til en plads som nr. 13.

I Seniorklasse fik jeg kun oplevet Amanda og Osseau, de fik flotte 92 point, som rakte til nr. 6 ud af 9 i et meget stærkt felt. Der er ikke nemme point at hente til årets hund i den klasse heller …

I ekspertklasse fik jeg kun set Mette og Boogies debut, som jeg også filmede, og hvilken debut!!! Superflot og koncentreret førerarbejde, i regn og blæst, og de fik flotte 96 point og deres første certifikat.

Og jeg fik sørme også set og filmet Mette og Eddies debut i begynderklasse, som de gik under ganske udfordrende omstændigheder, og de gjorde det fantastisk, de fik 92 point og blev 2. vinder.


Da jeg kom hjem med alt det våde: telte, skilte, holdere mv. regnede det også her, men efter en hurtig frokost kom solen frem, og dén og en god vind, tørrede hurtigt det hele.

Mit fokus den kommende periode, udover en tur til Østerlars på næste søndag med Amanda, for at dømme, er at arbejde med Otto frem mod vores debut i rally 1. august, som jeg glæder mig vildt meget vil.

Ingen kommentarer: