onsdag den 11. november 2020

Parting is such sweet sorrow


Anita og jeg gennemførte vores rallydommeruddannelse næsten parallelt. Jeg husker bl.a. en hyggelig tur til Esbjerg, hvor vi var på elevkursus hjemme hos Pia Hansen-Schwartz.

Jeg krævede vist nærmest, at vi i Sydkystens Hundeskole fik lov at arrangere hendes første prøve som dommer, og sådan blev det. Den 5. januar 2014 dømte hun for første gang, og første ekvipage var naturligvis Megan og mig i championklasse. Vi bestod med 77 point, og linjen fra resultatbogen ses ovenfor. Årstallet er forkert, og der har været lidt tvivl om, hvor den blev afholdt … og Anita havde ikke fået sit stempel endnu 😊

Det er blevet til rigtigt mange oplevelser siden med Anita som dommer. Hvis jeg tæller uofficielle prøver som rallydysten og juleafslutningen hos Anja/Johanna med, er det blevet til 103 gange. Max har været oppe til 51 officielle prøver hos hende, og hun har bedømt mig og Megan/Lille Bjørn/Max 53 gange i championklasse.

Der har været mange fantastiske oplevelser og mange mindre fantastiske, de sidste fordi jeg ikke altid har været så god til at modtage feedback, når det gik dårligt ☹

Anita har altid været integriteten selv, har set det hele, dømt retfærdigt og givet præcis feedback.

Der har været så mange skønne prøver, hvor hun har dømt.

Lille Bjørn, Max og Megan gjorde det alle godt 23. august 2014

Der var den 23. august 2014 i Holbæk Rottweilerklub, arrangeret af Lene Søndberg, som var tæt på at blive aflyst, og hvor jeg endte med at sponsorere rosetter, fordi den SKULLE afholdes. Max kvitterede med 96 point og et certifikat.

En af de dejligste rallydage, 4. oktober 2014, Max blev champion

Der var 4. oktober 2014 i Dansk Collie Klub ved Rishøjcentret i Køge, hvor Max fik sit sidste certifikat og blev DKRLCH.

Der var 4. september 2016 i Osted, hvor Christinas nevø Sebastian debuterede i juniorklasse og bestod med 77 point.

Max og Lille Bjørn på Bornholm marts 2017

Der var 11. marts 2017 i Hønsehuset, hvor Lille Bjørn strålede og fik 98 point (og intet supercertifikat), og dagen efter 97 point (og intet supercertifikat).

Præmieoverrækkelse 1, 9. februar 2019


Der var 9. februar 2019. En dobbeltprøve i Sydkystens Hundeskole, hvor jeg for første gang ikke var prøveleder, fordi jeg skulle have 100 % fokus på Max. Vi fik et supercertifikat hos Anita ved den første prøve, og sørme også et ved den anden prøve hos Amanda, og Max blev superchampion!!! En uforglemmelig dag, som blev endnu bedre, fordi Anita og Amanda var de to dommere.

Der var 8. februar 2020, hvor jeg selv gik to supergode baner med Max, og hvor Mathilde fik en mulighed for at gå med Max i juniorklasse, og kvitterede med ren magi og 100 point. Citat fra min blog dengang:

"Mathilde og Max og dagens bane … de gik magisk ❤❤❤

Jeg har ALDRIG oplevet noget lignende!!

De gik ind i et hæsblæsende tempo, Max var 100 % på, og helt ærligt: Det var den smukkeste rallyprøve jeg nogensinde har oplevet. Der er ingen tvivl om at Mathilde og Max har noget sammen, han elsker at gå med hende, og de gik, så jeg fik hjertebanken og tårer i øjnene. Mathilde græd af glæde og Anita og jeg var også ret berørte, det var en FED FED prøve.

100 point fik de, Mathilde og Max er bare de sejeste i verden ❤❤❤"

Foto fra den allersidste prøve (foto: Mette Thomsen)

Da Anita fortalte, at hun gerne ville stoppe som dommer med udgangen af 2020, insisterede jeg på at få lov at holde hendes sidste prøve, og sådan blev det heldigvis. Prøven var i lørdags og er beskrevet i dette blogindlæg: Den skønneste rallydag.

Max var oppe først og Otto sidst, for mig var det en perfekt og naturlig måde at afrunde Anitas dommerkarriere på.

I forbindelse med afskedsmiddagen, hvor vi var 11 der sagde tak til Anita for hendes dommerindsats, havde jeg fornøjelsen at overrække hende Sydkystens Hundeskoles Hundepris 2020. Begrundelsen, som er citeret nedenfor, kan læses på Sydkystens Hundeskoles hjemmeside.

”Anita har været en markant person indenfor rallyverdenen i mange år. Som underviser i rally, som underviser på rallyinstruktøruddannelsen og som rallydommer.

Anita udstråler en positiv autoritet, og hendes tilstedeværelse skaber tryghed.

Hun er en retfærdig og ærlig rallydommer, som giver hundeføreren en god og reel oplevelse til en prøve. Hun er altid ærlig i sine udtalelser, som er set ud fra hundens præmisser.

Udenfor banen er hun lidt som vores alles “mor”, som drager omsorg, støtter og opmuntrer, eller lige giver et godt råd med på vejen. Hun er i den grad et menneske, som ganske ubevidst gør en særlig indsats for rallysporten, og det fortjener en anerkendelse.

Anita vil blive savnet som rallydommer, men vi beholder heldigvis vores “mor” uden for banen.

Anita fortjener i den grad Sydkystens Hundeskoles Hundepris 2020.”

Jeg kan ikke være mere enig!

Anita og jeg har haft en masse spændende og sjove oplevelser sammen i rally derudover.

Vi har undervist sammen.

De to danske rallydommere 28. juli 2014

Vi har dømt mange prøver sammen, bl.a. den første landskamp mod Sverige 28. juli 2014.

Vi har undervist sammen på to runder af rallyinstruktøruddannelsen.

På Facebook har dommen ikke været til at tage fejl af: At Anita får Sydkystens Hundeskoles Hundepris 2020 er et ualmindeligt populært valg, og Anitas afsked som dommer, vil efterlade et stort savn.

Hendes timing har været perfekt, hun slutter på toppen. 

Hun vil i den grad blive savnet som rallydommer.

Ingen kommentarer: