onsdag den 21. juni 2023

Dommerjubilæum – flytning – pension

Dommer NM 2019 med Amanda som sekretær (foto: Lone Sommer)

Den 21. juni 2013 debuterede jeg som rallydommer, jeg dømte begynderklasse og øvet klasse i DKK Kreds 1, beskrevet i denne blog. For 10 dage siden dømte jeg for DKK Kreds 2 i Ringsted, det var min prøve nr. 184. Jeg har fra dag 1 ført regnskab med prøverne, der ligger en samlet oversigt over de 184 prøver, herunder mine egne baner, på denne side

Jeg har dømt 1.411 begynderklasse, 38 juniorklasse, 1.132 øvet klasse, 1.346 ekspertklasse, 909 championklasse, 269 seniorklasse, 74 mästerklass (Sverige) og 280 Nordisk klasse, i alt 5.459 gennemløb. 

Jeg kan nemt finde anledninger til at fejre noget i forbindelse med prøverne, fx havde jeg en særlig præmie med til tre ekvipager, der var oppe 22. august 2022 hos Border Collie Klubben i Birkende: ekvipage nr. 1.300 i begynderklasse, nr. 800 i championklasse og nr. 5.000 i alt. 10-årsjubilæet fejrer jeg med lidt bonuspræmier til de tre prøver jeg dømmer i weekenden, dels for Spidshundeklubben, dels for Hundene på Bjerggaarden. 

Liv og Choice, Paul og Mia (foto: Emmy Simonsen)

Jeg elsker at dømme! Jeg synes, det er skønt at se en ekvipage gå en bane, nyde alt det flotte, og være skarp på, hvor der sker noget, som koster fradrag. Selvom jeg er fortaler for at feedback skal erstattes af, at der udleveres dommerseddel til deltagerne, synes jeg også, det vil være et tab for sporten (både for udøvere og for dommere), hvis der ikke også er en eller anden form for personlig feedback. Jeg synes det er et privilegium at kunne rose en fører efter banegennemgangen med konkrete eksempler. Mange gange er det førere jeg har set mange gange, og det at kunne følge udviklingen og anerkende den, synes jeg føles rigtigt godt, og bliver modtaget meget positivt. 

Jeg kan ikke lade være med at engagere mig, og jeg har mange gange holdt vejret, når det går rigtigt godt på banen og bare ønsket at det fortsatte, og det gør det heldigvis også mange gange … 

Hvad har været de bedste oplevelser som dommer? Der har været mange supergode. En af dem var den første gang jeg dømte DM. Det var i 2020, hvor jeg også var ansvarlig for arrangementet. Jeg synes specielt at dømme championbanen var noget ganske særligt, se blogindlæg her.

Men der er alligevel en dommeropgave som var exceptionel: at dømme det første NM i 2019 i Danmark, se blogindlæg her

Hvad bringer fremtiden? Kalenderen er pakket resten af året. Jeg når, hvis det hele flasker sig, op på prøve nr. 200 i år, og kommer tæt på at have dømt 6.000 ekvipager. Som sagt elsker jeg at dømme, og så længe jeg bliver inviteret, stiller jeg op, og jeg håber at få lov at dømme mange år endnu. 

* * * 

Jeg har tidligere skrevet lidt om processen med salg og køb af hus. Det er dejligt at kunne runde den af på en god måde. I fredags faldt det sidste på plads, og det er nu ganske officielt, at vi forlader huset i Solrød pr. 1. oktober 2023, efter at have boet her i over 38 år. Vi har købt et hus i Præstø, som lever op til vores hovedkriterier: ét plan, centralt og til en pris, så den længstlevende kan bo der alene uden økonomiske problemer. Vi overtager det 15. oktober, men disponerer over det fra 15. august. 

* * * 

Afslutningsvis et par ord om pension. Jeg har for længe siden sagt op i Nets/Nexi til fratrædelse 31. december 2023. I forbindelse med flytningen har Kirsten og jeg også prioriteret at få en lokal bank, valget faldt på Møns Bank og det valg har vi været meget tilfredse med. I mandags havde vi et godt halvanden timer langt møde med Jon, vores bankrådgiver og Michel, vores formuerådgiver. Jeg må indrømme at jeg havde svært ved at forestille mig, hvorfor der var sat så lang til at til at tale om vores, synes jeg, ret overskuelige økonomi. 

Vi blev klogere, meget klogere. Jon og Michel havde helt styr på vores økonomi, kunne fokusere på de vigtige punkter, stille de rigtige spørgsmål og guide os topprofessionelt; herunder kunne de specielt rådgive om, hvordan vi skulle forholde os til de nye regler pr. 1. juni om at få folkepension samtidig med at man arbejder. Vi fulgte op med et Teams møde med Michel i går morges, hvor jeg officielt fik søgt om at få folkepension 1. juli i år, samt få udbetalt min udskudte folkepension. 

Vi er ekstraordinært tilfredse med den fantastiske rådgivning og de positive konsekvenser for vores økonomi.

Ingen kommentarer: