søndag den 16. juli 2023

Livsnydelse

Regnbuen ender på vores hjem i snart 40 år

Jeg skrev første indlæg i denne blog den 21. maj 2008, det var When Pigs Fly! Siden er det blevet til over 2.500 indlæg primært om hundetræning, men også en masse andet … 

Den 3.januar 2009 kom Paul Lysholdts blog om film, bøger, musik mv. Der er kommet i alt 79 indlæg primært om film, sekundært om bøger. 

Den 23. december 2011 kom Paul Lysholdts blog om mad og vin. Der er kommet 39 indlæg om restaurationsoplevelser. 

Indlæggene i de tre blog har mange gange været tæt sammenvævet. Fx Tout le monde a ses raisons!, som bl.a. handler om min yndlingsfilm La Règle du Jeu (Jean Renoir, 1939) og med en association til et HTM-program med Liv og Mango. 

Jeg har også tit skrevet om mad i denne blog, hvilket gav anledning til at genlæse Frederiksminde - vilje, engagement, passion. Jeg håber at komme til at besøge Frederiksminde mange gange, når vi snart flytter til Præstø. 

De to blogs om film og mad stopper nu som selvstændige blogs, fordi det for mig er naturligt at denne blog handler om det hele: Hunde og alt det andet, som giver mit liv værdi. Livsnydelse kan man måske kalde det. 

Jeg har skrevet relativt få blogindlæg i år, et år som har været og bliver skelsættende på mange måder:
  • Helbredsmæssigt pga. en overordentlig vellykket operation for spinalstenose.
  • Arbejdsmæssigt, fordi beslutningen om at stoppe på arbejdsmarkedet er truffet, og jeg officielt går på pension med årets udgang.
  • Boligmæssigt, fordi Kirsten og jeg efter 44 år i Solrød, heraf 38 på Fuglesangsvej, pr. 1. oktober flytter til Præstø.
  • Bankmæssigt ved at vi er i gang med at flytte fra Nordea til Møns Bank. Det er ”bare” et bankskifte, men alligevel noget særligt for mig. Mit allerførste job i 1976 var i Sparekassen SDS, siden via diverse fusioner Nordea, og jeg har ALTID være kunde der. Skiftet til Møns Bank har været en skøn oplevelse, vi har virkelig nydt at have en lokal bank med navngivne personer, som hurtigt og smidigt har hjulpet os i processen.
  • På hundefronten ved at jeg er udtrådt af FCI’s og NKU’s rallyudvalg og er blevet menigt medlem af DKK’s rallyudvalg.
  • På hundefronten ved at Max er skiftet til seniorklasse, og Otto indtil videre er i konkurrencepause.
Kort sagt er der sket ændringer på rigtigt mange fronter, så vi virkelig føler at vi starter på ny. Og ærligt talt, vi er begge først i 70’erne, så der er mange gode år i os endnu 😉 

Denne weekend har været superskøn, fyldt med livsnydelse og afslapning, og uden hundetræning -og prøver, det var helt rart med en tæt på blank kalender. 


Fredag hentede vi tapas hos Den lille Gourmande. Det er altid et hit, vi elsker at komme hos Cecilie i den lille hyggelige butik midt i Køge, hendes glæde ved maden, vinen, livet – den smitter i den grad.

Christian var på kort visit og overnatning for at besøge en af sine gamle venner, og de lagde hårdt ud med at køre et læs med diverse affald på genbrugsstationen, inden en hyggelig aften i Køge. 


Lørdag var vi omkring Det Ny Røgeri i Mosede og købt forskelligt til aftensmaden, og derefter omkring Konditoriet i Nørregade Køge, for at købe kage. 

Om eftermiddagen var jeg til en dejlig Nose Work prøve ved DKK. Jeg havde lovet Liv at tage mig af Milton, mens hun var oppe med Choice. Som jeg sagde til hende bagefter: det er lige så effektivt med et lille barn (Milton er kun godt tre måneder) som en hundehvalp, til at komme i snak med andre 💕


I dag havde jeg seriøst en blank kalender. Kirsten og jeg havde talt om en frokost i byen, og vi valgte Bossa Nova, som vi har været på en håndfuld gange tidligere, og vi blev bestemt ikke skuffede. Kirsten fik en frokost tallerken, jeg en fiske- og skaldyrstallerken, begge var virkeligt gode. Vi sad udendørs, der var tæt på udsolgt, solen skinnede, det blæste, der var behagelig og kompetent betjening og maden var dejlig. 

Vi kan da ikke forlange mere!

En dejlig weekend 💓

Ingen kommentarer: