lørdag den 20. juli 2024

Hvis ...


På næste lørdag debuterer Otto i ekspertklasse i rally.

Jeg har været meget langsom til at vælge at rykke op, argumenterne har ikke været særligt gode, men nu er beslutningen truffet, træningsplanen er lagt (og følges) og kriterierne er noteret.

Det har givet en ganske forbløffende energi, at beslutningen er truffet og at vide hvad det indebærer at rykke i ekspertklasse.

Jeg har jo gjort det før. Megan debuterede i ekspertklase 4. maj 2008, Lille Bjørn 28. maj 2011 og Max 31. marts 2013. Jamen, det er jo rigtigt længe siden kan jeg bare sige, og det er egentlig fuldstændig ligegyldigt.

Træningen omfatter tre hovedområder:
  1. De specifikke øvelser. Jeg har naturligvis et Excel-ark med alle øvelser, bruger den traditionelle RAG-skala (Red Amber Green), hvor R = Ikke ok, A = Det kniber noget, G = ok. Ved hver træning har jeg udvalgt øvelser, som der skal arbejdes med, jeg opdaterer skemaet efter træningen og vælger de næste øvelser. Lige nu er jeg i indkøringsfase, så al tvivl = R. Men der bliver hurtigt ændret på det, så inden længe bliver de konkrete momenter i stedet de x svageste øvelser. Jeg scorer venstre og højre side separat.
  2. Generelle momenter. Det hænger selvfølgelig sammen med det foregående, men generelle momenter er fx indtagelse af positioner i alle kombinationer (herunder på afstand), bagpartsøvelser, fastholdelse af positioner, fri ved fod på højre og venstre side. Hvis alle momenter er på plads, er alle øvelser det også.
  3. Udholdenhed, hvor vi bare går ”baner”, typisk pt. uden skilte, og det eneste kriterie er, at han er på. Jeg måler tiden. 
Det har glædet mig meget, at skemaet til de specifikke øvelser har udviklet sig meget fra R til G på ingen tid. For selvom det ikke har været fokus ved vores træning, så kan vi da en hel masse 😊

Først og fremmest har det glædet mig hvor hurtigt vi er kommet fra stort set ingen træning til en meget mere systematisk tilgang. Jeg har været i Bårse til korte træningssessioner (20-30 minutter) næsten daglig denne uge, og jeg har haft en 1½-times enetime hos Karina, og vores udvikling er fantastisk. 

Det har sjovt nok også vist sig, at Otto og jeg hygger os gevaldigt med træningen. Jeg tror han opfatter det hele som leg – det er også meningen 😉 – men ii virkeligheden er det en masse korte, sjove træningspas af specifikke øvelser, en masse leg med trækkelegetøj, og så afslutning med en eller to udholdenhedsbaner, som skal være der når han har brændt lidt energi af.

Det er længe siden at jeg har følt den glæde ved træning, som jeg oplever nu. Otto er fantastisk at træne med og jeg ser så meget frem til vores videre udvikling sammen ❤️

Ingen kommentarer: