mandag den 29. juli 2024

Planlægning 😊

Foto: Henriette Ortmann

Jeg skrev i lørdags om Ottos debut i ekspertklasse og om Max’ to prøver i dette blogindlæg

Jeg er superglad og takker mange gange for de mange dejlige kommentarer, og specielt Henriettes om Ottos debut: ”Det var så flot dejligt at se jeres glæde både på banen og bagefter kæmpe stort tillykke med den flotte debut".

Henriettes kommentar er meget vigtig for mig, fordi den bekræfter at jeg har været fuldt ud tro mod mine kriterier, som handler om Ottos gejst og udstråling, at holde energien til begge prøver, den logrende hale og glæden over vores samarbejde. 

Foto: Henriette Ortmann

Otto bevarede energien gennem hele banen (også på bane 2, hvor han tydeligt var lidt træt), halen logrede hele vejen, jeg havde i den grad den rigtige følelse undervejs, da jeg modtog feedback, da vi legede (start under feedback, fortsatte derefter) og da jeg fortalte om prøven. 

Jeg har gennemset begge videoer et par gange og noteret forskellige punkter til opdatering af træningsplanen. Et eksempel på den ”objektive” analyse er: 


Alle øvelser på banen er noteret, om man kommer til skiltet med hunden på venstre eller højre side, dommerens fratræk (så godt som muligt ud fra feedback og gennemsyn af video), RAG-status fra træningsarket (G = Ok til rally, A = Det kniber noget, R = Det fungerer slet ikke. 0 er øvelser der udgår 2.9, så de står ikke i træningsarket) og nogle kommentarer. 

Vigtige læringspunkter:
  • De tre ommere er udtryk for at Otto er for langt fremme, jeg skal arbejde med at have hans fokus hele tiden, det ryger lidt efter udførelsen af øvelser
  • De tre ettere er udtryk for det samme som forrige, bare i mindre grad 
  • Øvelse 218 stod som G, det var den så ikke på dagen (den kommer med til næste træning)
  • Øvelses 232 vurderede jeg som A (det kniber noget), og det var jo helt korrekt 😊 
Disse læringspunkter indgår som sagt i træningsplanen og vi fortsætter træningen med uformindsket glæde. Og med et smil kan sige øv over at vi først skal til prøve igen 24. august 😉 

Max to prøver overbeviste mig definitivt om at jeg ikke behøver at bekymre mig om at Max’ alder tynger ham, eller at banens længde er et problem. Han gik supergodt på begge baner. 

På Johannas uden fratræk efter den første 13’er og hos Conni en enkelte 10’er og lidt småtteri (2 x 1). Selvfølgelig har jeg analyseret 10’erne og i begge tilfælde handler det selvfølgelig om mig selv. 

Hos Johanna fulgte Max ikke med da jeg gik det første skridt, jeg stoppede op, kunne mærke at jeg var ved at miste balancen og det blev lidt rodet og stresset – og Max’ svar er klart: så kan han ikke bakke uden at sætte sig – kontant afregning! 

Hos Conni var det en dobbeltsynkron, Max var lidt for langt væk da vi skulle lave den anden vending, jeg ventede for længe, og jeg valgte at acceptere den (minus 10 var fuldt korrekt!). 

Men konklusionen er, at vi godt kan skrue lidt op for træningen og allerede til aften har jeg en aftale med My og Arya, hvor vi skal træne mod DM. Jeg har designet en indtil videre hemmelig bane, men der er virkelig skruet op for sværhedsgrad og længde.

Ingen kommentarer: