mandag den 8. juli 2024

Moms & Rally

Vi er i gang igen :-)

Lørdag kl. 8:56 tikkede der en mail ind til Sydkystens Hundeskole. Det var midt i en rallyprøve, og titlen gjorde ikke, at jeg synes det var vigtigt at læse den: ”Du har fået ny Digital Post fra Skatteforvaltningen”. Jeg læste den først søndag og det var ikke en specielt spændende overskrift: ”Skattestyrelsen vil gennemgå jeres momsregnskab”.
 
Frokost fra Muldiverset

Kirsten og jeg besluttede ret spontant at hente smørrebrød hos Muldiverset i går, og efter en superlækker frokost og en dejlig tur i skoven med Max og Otto, besluttede jeg at den momssag skulle klares.

Fire spørgsmål skulle besvares:
  1. Oplysninger om virksomhedens aktiviteter – herunder momsfri og momspligtige aktiviteter
  2. Saldobalance for 2023 og 1. halvår 2024
  3. Kontospecifikationer for både drift og status for hele perioden
  4. De ti største salgs- og købsbilag
Faktisk var det en ret fed opgave! For det første gav det anledning til at få styr på bilagene for første halvår 2024, noget som ellers nemt kunne være skudt til januar 2025. For det andet var det en oplagt mulighed for at præsentere SHS for en udenforstående.

Jeg skal ikke kede med detaljer, men vi har forholdsmæssigt stor købsmoms i forhold til salgsmoms, fordi vi køber mange præmier i form af rosetter, legetøj, hundefoder og pokaler samt til arealer. Sammenlignet med mange andre virksomheder er vi formentlig atypiske, fordi vi normalt får moms retur. Det er da fornuftigt, at der bliver spurgt ind til, hvordan det hænger sammen.

Vores økonomi er der godt styr op, og jeg kunne vedlægge årsregnskab for 2023 og halvårsregnskab for 2024 (det sidste dog urevideret) samt de ønskede kontospecifikationer.

Endelig var det nemt at finde de største købsbilag - som netop understøttede at pengene primært går til rosetter og legetøj, samt sponsorbidrag. De største salgsbilag, det er overførsler fra DKK, når vi færdigmeldere en prøve og beder om at få gebyrerne udbetalt.

Så min oplevelse var meget positiv; det var som når et af mine projekter, blev udsat for audit – en oplagt mulighed for at få tjekket at alt er i orden, og få justeret der, hvor der er mulighed for at forbedre.

Jeg vendte svarer med revisor inden afsendelse, og fik et skønt svar: ”Wow, det virker da så tjekket, at hun vil godkende det med det samme”. Det håber jeg på. 

Jeg huskede også på, at det med bogføring og regnskab måske ikke (for mig i hvert fald) er det mest sexede i verden, men som så meget andet administrativt er det noget der bare skal være i orden, for at de udadvendte aktiviteter, kan køre så enkelt som muligt.
 
Seniorklasse lørdag

Fx en dobbelt rallyprøve i lørdags i Osted, arrangeret i samarbejde med Hund med Mening. My og Karina stod for sekretæropgaverne støttet af Amanda og Anita. Anita havde sørget for at vi kunne bruge areal og havde adgang til toiletter, Birgit kom med rosetter. Stine og jeg dømte i alt 89 ekvipager. Alt der skulle bruges til prøven i øvrigt havde vi med, specielt min bil var proppet med telt, præmier, kegler, kantbånd, papirer mv.

Begynderklasse lørdag

Det blev endnu en fantastisk prøvedag. Første to seniorklasser, Liv og Choice vandt dem begge. Så et lille omslag i vejret, det regnede ret voldsomt, og det fik championklassen glæde af; Birgit og Chica  vandt dem begge. Det holdt op med at regne næsten samtidig med at championklassen var slut og når det nu skulle være, så var vi enige om at regnen var flot timet 😉De to ekspertklasser vandt Gitte og Murphy, øvet klasse vandt Pia og Diva samt Mai-Britt og Kiki, og endelig begynderklasserne som Britt og Macro samt Susanne og Zezam vandt. Ingen champions men tre seniorcerter, et supercert og 8 bronze-/sølv-/guldtitler.

Først og fremmest den skønneste stemning hele dagen. Det var virkelig en dejlig dag, tusind tak til alle der var en del af dagen, jeg tror at de allerfleste (forhåbentlig alle) tog hjem med en god følelse.

Jeg har haft lejlighed til at få udfordret mine planer – eller mangel på samme – med Max og Otto i rallysammengæng. Det er endt med en opdateret træningsplan, som præcist beskriver hvordan Max’ rallykarriere skal afsluttes og Otto skal i front.

Jeg har haft det svært med at sætte ord på, hvordan jeg ville stoppe med Max, men det er beskrevet nu. Prøverne den 13. juli, DM 1. september og Årets Hund 28. september blive vores sidste prøver sammen, hvor han er i front. 27. juli debuterer Otto i ekspertklasse og vi er nu gået i gang med mere systematisk træning, for at kunne begå os i klassen. Prøver tilmelder jeg, hvor det giver mening i forhold til Otto, og hvis det kan lade sig gøre kommer Max måske med.

Ingen kommentarer: