mandag den 26. august 2024

Rally, jubilæer og følelser

En stolt hund og fører (foto: Pernille)

Det har været en weekend i rallyens tegn. Jeg har haft en masse skønne oplevelser og virkelig nydt at være en del af denne fantastiske sport både som udøver, arrangør og dommer. 

Lørdag var jeg til dobbeltprøve med begge drengene. Prøven var arrangeret af DKK Ringsted og blev holdt et nyt sted, i den fjerneste ende af det store græsareal, et dejligt sted at placere rallyringen. 

Max startede i seniorklasse hos Charlotte. Jeg har gengivet mine noter, som jeg fast skriver kort tid efter, at jeg har været oppe: 

Hvis det havde været DM, havde jeg været ked af det. Jeg var ikke klar til start, så det blev hektisk (jeg hyggede med Max), og jeg måtte på en lidt overraskende måde (tid) kæmpe for hans fokus. Han var der ikke og jeg kunne ikke skabe kontakt. Kun i passager viste vi hvad vi kunne. 13 på sideskift mellem ben, 2 andre ommere, jeg væltede kegle pga. balanceproblemer og 2 x 1. Ros fra Charlotte for jeg støttede godt, men ja han var der ikke. Vi prøver igen hos Conni.

Jeg kan godt bagefter se, at jeg var for negativ, jeg fik ikke nævnt at vi havde en flot start med løb, langsom gang, almindelig gang, sideskift om kegle faktisk en rigtig fed start. Jeg støttede Max supergodt, det var tydeligt at han havde det svært på siden længst væk. Så det var bestemt ikke så slemt som jeg fik gjort det til. 

Det var god læring i forhold til at beholde det mentale fokus. 

Derefter var vi oppe hos Conni. 

Max hos Conni. Igen flotte passager hvor jeg virkelig nød det. Men også en rodet start hvor han var på vej til Conni i dobbeltsynkron. Ikke den allerfedeste følelse med bedre end bane 2. Nu venter jeg på første E. Otto og jeg har leget og vi er klar” 

Der kan jeg virkelig se bagefter, at jeg var alt for hård ved mig selv. Det meste af banen gik virkelig godt, føreren var så fokuseret på Max at jeg ikke fik talt kegler, så jeg måtte lave spiral om, og jeg ved ikke hvad der skete, så vi måtte lave sit-stå om. Ellers var der småtterier, men som skrevet en meget bedre følelse end bane 1. Måske var det bare arealet eller en dårlig dag, ligesom den i Bårse 23. juni. 

Så blev det Ottos tur. For mig var placeringen af seniorklasse over middag meget perfekt, Max og jeg kunne vores prøver uden problemer, og jeg kunne varme Otto op præcis som jeg ønskede det. 

Otto hos Conni. Han var med, der skulle arbejdes med fokus, men vi var sammen! Start bakke 3 skridt og to sidestep lige i øjet. En masse flotte momenter, det føltes HELT rigtigt. Bakke væk han satte sig til allersidst, jeg valgte ikke at lave om. 10er. 1 ommer på sit/stå, 4x1 på skæv position, trængning, afstand til fører og noget jeg har glemt. SÅ FEDT Otto 83 med en 10er.” 

Det var så fedt at gå den prøve! Ja, han skal stadig scanne området og multitaske indimellem, men han er hos mig, jeg kan få hans fokus, han klør på – vores træning af at gå uden belønning på tid bærer frugt – og meget mere kan jeg ikke sige, det føltes rigtigt godt. 

Jeg valgte ikke at lave bakningen om, for vi har haft lidt problemer med øvelsen til træning. Den blev analyseret umiddelbart efter, og jeg havde givet forkert stopsignal (bliv i stedet for stå), så det kunne lige blive rettet til næste bane. 

Otto hos Charlotte:

Det gik rigtigt godt hos Charlotte, han gik som en drøm. Vi mistede cirkel omkring fører i begge forsøg, han løb rundt om skiltet - Charlotte fortalte at flere havde lavet underlige ting der ... derudover blev vi trukket 3 point, vi fik bakke tre skridt på højre side med minus 1. Og fed feedback fra Charlotte. Otto er en stjerne!!! 84 med en 13'er. Dagens bedste prøve og fuck hvor er Otto er god!!!!” 

Der er jeg virkelig tilfreds med mine noter, jeg var så glad over vores skønne samarbejde. Og rankede lige ryggen da Charlotte roste bakke væk fra fører som dagens flotteste, det var knivskarpt og jeg gav den rigtige kommando til at stoppe 😊 

To trætte hunde efter en lang prøvedag

En dejlig afslutning på en skøn dag. 

I går havde jeg arrangeret en dobbeltprøve i Bårse. Den var aftalt med Pernille, som drømte om muligheden for at gå i sin officielle prøve nr. 300 med Joker i championklasse, og det var altså lige til højrebenet at arrangere. 

Vi startede kl. 14:00, fordi der var fodbold om formiddagen, og det tidspunkt var der flere der syntes godt om. Jeg skulle også selv op, fordi Janne tilmeldte i championklasse, og blev lokket til at dømme de to seniorklasser. 

Der var en del afbud på dagen, heraf 3 ud af 5 i championklasse, men det lykkedes at få en efteranmeldelse og der kom en uventet gæst, som også blev inviteret med på den anden championbane, så der var 3 i den ene og 4 i den anden. 

Banegennemgang championklasse tidlig

Jeg havde designet banerne for et stykke tid siden, før jeg vidste at jeg ikke skulle dømme seniorklasse, og det bar de to championbaner præg af. Det var lettere opgraderede seniorklassebaner, og helt uden stop begge to. 

Pernille og Joker gik vidunderligt på begge baner, det var en nydelse at følge på første parket, og de vandt begge klasser med 100 point. 

Præmieoverrækkelse championklasse (foto: Lone)

Jeg synes Pernille fortjente en speciel gave i dagens anledning, Jeg havde derfor aftalt med Cathrine Buch, at hun skulle lave en tegning af Joker. Hun laver nogle enestående tegninger af hunde, der virkelig får dem til at stråle, hun fanger de nuancer, der gør hundene unikke. 

Hvordan fik jeg det rigtige foto som grundlag for tegningen? Ved at skrive til Pernille: ”Har du et favoritfoto af Joker taget ikke for langt væk (altså afstand til ham)? Vil du sende det? Og ikke stille spørgsmål”. Det gjorde hun :-)

Pernille med Cathrines tegning af Joker (foto: Lone)

Tegningen blev overrakt i forbindelse med præmieoverrækkelsen. 

Pga. afbud endte Max som eneste deltager i seniorklasse, men det passede os fint. 

Vil du ikke lege? (foto: Lone)

Den første bane gik rigtigt godt, der var fuldt fokus lige da vi var kommet i gang, en enkelt misforståelse så 2x3 og 1x1. 

Jeg vil meget hellere have en godbid! (foto: Lone)

Den anden var noget af det bedste vi har gået, måske den allerbedste. Max havde det fedeste fokus hele vejen, jeg følte at vi strålede sammen, jeg kunne høre klapsalver da vi gik ud, og hold da op, hvor jeg svævede. Der var en ommer og en mistet kommode - jeg så ikke, at han ikke flyttede bagbenene, jeg havde kun fokus på hans øjne – og det var så totalt ligegyldigt. For følelsen var det hele værd. Hvis vi kan genskabe den bare tilnærmelsesvis til DM, så bliver det en fantastisk dag. 

Og det blev bare bekræftet af denne vidunderlige besked jeg fik bagefter: "Og så vil jeg også sige, at hold da op du og Max gik det bedste jeg længe har set…..Wow 🤩 Sikken et fokus og kontakt (faktisk så Max lidt kæk ud😄) mega flot, tillykke til Jer 🥰 Jeg tror aldrig, jeg har set Max gå SÅ lækkert, som i dag. Det var tydeligt I begge nød det 🥰"

PS: Nu var prøverne jo arrangeret for at Pernille og Joker kunne fejre deres jubilæum, så snakken kom naturligvis på andre tal.
  • Det var rallyprøve nr. 150 og 151 i Sydkystens Hundeskole
  • Det var min rallyprøve nr. 219 og 220 som dommer
  • Otto gik lørdag sin rallyprøve nr. 85 og 86
  • Max gik i weekenden sin rallyprøve nr. 396, 397, 398 og 399, DM bliver nr. 400
  • Mine hunde – Megan, Lille Bjørn, Max og Otto - har gået i alt 770 rallyprøver

Ingen kommentarer: