søndag den 4. maj 2014

Positiv hundeweekend

 
I går havde jeg fornøjelsen at dømme rallyprøverne i forbindelse med et arrangement i Spaniel Klubben region 2 afholdt i Lellinge – der var et skue samtidig med rallyprøverne.

Jeg håber ikke at det var mig som dommer, der skræmte deltagerne væk, men vi endte på beskedne 27 deltagere, heraf mindst 5, som stillede op for at støtte kredsen.

Resultaterne kan ses her. 11 ud af 27 IB’et, det kan give indtryk af en streng dommer eller en svær bane.

Dommer der gransker sin egen bane (foto: Grafiko.dk)

Jeg synes bestemt ingen af delene.

Banerne kan ses her.

Der var flere deltagere, der ikke var helt klar til rally. Der var flere, som havde tydelige problemer med at konkurrere udendørs for første gang i går. Og der var nogen der bare havde en offday.

For mig er det vigtigt, at nogen består de enkelte klasser med fornuftige point, for ellers er banen måske for svær. Med 95 i begynder, 97 i øvet, 99 i ekspert og 93 i champion er det succeskriterie opfyldt.

Det gjorde ikke glæden mindre – hverken for arrangører eller for mig selv – at vinder af begynderklassen var en engelsk springer spaniel, og jeg synes det var herligt at opleve en 12 år gammel border terrier gå øvet banen til 97.

I dag arrangerede Sydkystens Hundeskole LP-prøver i Jersie med Marianne Jensen som dommer. De officielle resultater for Lille Bjørn kan læses her og for Max her.

Der var rigtigt meget at glæde sig over.

For Lille Bjørn 10-taller i begge fællesøvelser, og nogle glimrende øvelser: apportering, springapport, indkald, fremsending og næseprøve. Fri ved foden var rigtigt flot en del af tiden (”Momenter af storhed” kunne Susanne finde på at kalde det).

For Max 10 i fællessit og springapport. Flot fremsending og næseprøve. Og også en momentvis flot fri ved fod.

Lille Bjørn var en af de to hjælpehunde i fællesøvelserne i Eliteklasse, som Christina og Tempo debuterede i. Han udførte begge øvelser til 10, og det var næsten dagens allerbedste øvelser!!! Han har under træning maximalt siddet mens jeg har været væk i 20 skeunder.

Vi kunne endnu engang glæde os over fantastisk dommerarbejde fra Marianne Jensen. Hun er naturligvis streng men fair. Hun forklarer, hvad hun trækker for, og hun giver god og anvendelig feedback.

Jeg fik nogle meget personlige kommentarer, da Marianne opsummerede mit førerarbejde, baseret på at Marianne kender mine hunde og mig godt. Jeg véd det selv, og nogle gode hundenørdvenner ved det også, men at Marianne så præcist kunne gøre opmærksom på, hvor forskellige Lille Bjørn og Max er, og give råd baseret på dette, det er fantastisk. Det er meget kvalificeret feedback og meget meget værdsat!

Dagens allerstørste glæde: Den mentale og verbale støtte fra gode træningsvenner. Så er det umuligt ikke at få gejsten igen!!! Tak allesammen, ingen nævnt ingen glemt :-)

Ingen kommentarer: