søndag den 8. marts 2009

En stille uge

I mandags havde jeg igen en normal træningsomgang hos Charlotte Lyngholm først med Lille Bjørn, så med Megan. Men derudover er det kun blevet ½ time i haven onsdag og lørdag og en lille time i Jersie i dag til sammen med begge hunde. 4 timer på en uge, det er ok har jeg lært :-)
Jeg har nogle læringspunkter fra ugens træning, som jeg vil nævne.
Lille Bjørn:
  • Først og fremmest er han meget påvirket af underlaget. Så det mørkeblå tæppe hos Charlotte og det våde græs i Jersie kan være ekstremt distraherende. Og når han går i snus i de situationer kan jeg bare ikke få kontakt til ham :-(
  • Jeg skal virkelig passe på med kvaliteten af godbidderne, for hvis de er for lækre mister han fuldstændig koncentrationen i forhold til øvelserne.
  • Når Lille Bjørn er koncentreret er han bare fantastisk. Hos Charlotte lavede han nogle perfekte dæk-sit med forstyrrelser på 10 meters afstand
  • Jeg har fået forceret indkald med stå, fordi det er en af eksamensøvelserne på Klikkerinstruktøruddannelsen. Når jeg går ud på LP3 afstand stopper Lille Bjørn ikke, men når vi gør det på kortere afstand laver han perfekt stop. Så det holder vi os til.
  • Efter at have fulgt Helles råd med at droppe target i felt hurtigere, er der sket dramatiske fremskridt! Uden at være som Karen Frosts Lilli er der begyndt at blive tendenser til at reagere når han ser et felt, dejligt!
  • Lille Bjørn vil højst sidde 2 eller 3 gange når det er vådt, og det må jeg indrette træningen efter …

Megan:

  • Der er virkelig gået ”Helle” i træningen med Megan – jeg kan bare tydeligt konstatere, at jeg reagerer helt anderledes nu på ”fejl”-situationer, og finder frem til en konstruktiv løsning under træningen.
  • Dækken er blevet rigtigt god, både på 3-4 meters afstand i stillingsskift, og under bevægelse, og jeg er bange for at det for ca. 100 %’s tilfælde skyldes at jeg agerer fornuftigt, og bruger samme tonefald hver gang.
  • Mine starter er blevet meget mere fokuserede. Jeg har set mange gange på det videoklip fra stillingsskiftet den 22. februar, hvor Megan var lige ved at rejse sig da jeg gik, fordi hun ikke vidste hvilken øvelse vi var i gang med. Så forkommandoerne er bestemt kommet for at blive!!
  • Specielt er jeg opmærksom på starten af fri ved fod, stillingsskift under gang og fællesøvelserne. Hvis jeg går lidt langsommere end mit normale, meget hurtige tempo, kan Megan følge med :-) Sikken en opdagelse nu hvor hun snart bliver 6 år …

Ingen kommentarer: