tirsdag den 15. september 2009

Megan og LP3

Årets sidste LP-prøve for mit vedkommende står for døren, den 26. september 2009. Udover at arrangere prøven skal jeg op med Megan i LP3. Hvis hun ikke skulle op til den første officielle LP-prøve i Spaniel Klubbens regi, hvem skulle så :-)
Så selv om LP absolut ikke er fokus i forhold til hende lige nu er vi alligevel gået i gang med at træne lidt mere sammenhængende, og i løbet af lørdag (i haven), søndag (i Jersie) og i dag (i Køge) er vi kommet godt rundt om LP3-programmet.
Jeg kører nu benhårdt med træningsskemaer, som stort set kun kræver afhakning (for ok), eller kommentar (for ikke ok), og jeg holder mig til skemaet - og ja, det gør træningen meget effektiv og fokuseret.
  • Fællesdæk. Hvis generalprøven på søndag går godt tager jeg fællesdækken med den 26. Ellers springer jeg den over. Megan bliver nu liggende i haven, når jeg går i skjul (4+ minutter) og er også blevet liggende i LP1-2 fællesdækker til træning. Det kritiske punkt er det øjeblik jeg går i skjul, og det har hjulpet med belønninger for at blive liggende (fra ”prøveleder”).
  • Sid i gruppe. Ser ok ud, men nogen gange hænger hun frygteligt, og af og til ender det med at hun falder helt ned i dæk :-( Men hun virker ikke trykket i denne øvelse længere.
  • I fri ved fod har der været fokus på vendingerne (fodstillingen), og det er synlig forbedring under træning i alle tempi.
  • Stillingsskiftet er ved at blive en af de mere populære øvelser. På 12+ m tager Megan alle skiftene på 1. kommando, min stemme er blevet meget lysere (synes jeg selv), og jeg er ved at fjerne håndtegnene også – det er kampanjområde i øjeblikket herhjemme.
  • Apport udlagt. Camilla griner af mig, for hver gang jeg har skulle bruge hjælp i lang tid har det været til en fuld apportering (jeg varierer den dog med LPE-apporteringer når jeg træner alene). Jeg synes det har hjulpet gevaldigt, og Megan følger nu mine håndtegn (fx høje hånd til venstre ved venstreapportering), og drejer med hhv. mod uret ved venstre/højreapportering. Og jeg stopper hende, hvis hun drejer modsat (det er længe siden), så hun bliver stoppet før hun løber mod apport. Et af de mange fif fra Johanna som virkelig har gjort en forskel!!
  • Springapporteringen har været en favoritøvelse og er det for så vidt stadigvæk, men Megans fokus har været på andre ting under nogle af træningerne af denne øvelse, så hun ikke har hørt kommandoen. Men når hun hører, så kører resten super :-)
  • Stå, sid, dæk har drillet lidt, specielt sitten, men de sidste par gange har øvelsen kørt super (belønning mellem hver position).
  • Indkald med stå træner vi sjældent, det er normalt lange LP1 indkald, med belønning for tempo. Men i dag skulle jeg lige afprøve det. 1. gang brugte jeg kun håndtegn, og det skulle gentages fordi Megan kiggede til siden, da håndtegnet kom, 2. gang havde Megan rejst sig da jeg var kommet ud (?), men 3. gang gik det super med håndtegn alene. Til prøven bruger jeg verbalt + håndtegn.
  • Fremsendingen. Som jeg sagde til Camilla i dag: Når jeg gør som Charlotte siger, så virker det :-) Jeg legede med Megan i feltet inden, løb 20+ meter ud, og sendte hende til felt, i flot tempo, og med flotafdækning (kun verbal). Superlækkert.
  • Og så sluttede vi i dag med en af de sjældne træninger af næseprøve. 8 pinde lagt ud som Y (Johanna tip igen!), og med den rigtige pind i midten af den ene af opstregerne i Y-et. Megan tjekkede først til højre, så til venstre og vendte så tilbage til højre og tog den rigtige. Godt nok! Ordentlig diskriminering.

Vi er klar til 26. september, og der bliver bortset fra generalprøven 20. september kun minimal LP-træning inden. Vi skal cykle, lege, træne rally mv. Og så forhåbentlig være helt tændte den 26. :-)))

1 kommentar:

Gyldenkærne Border Collies sagde ...

Det lyder som en rigtig god planlægning op til en prøve. Held og lykke.
Hilsen Vibeke