fredag den 2. april 2010

Effektiv træning i Jersie


Det skønne solskinsvejr blev lige udnyttet til en kort, effektiv træningsomgang i Jersie.
Jeg hørte i søndags hvordan der ved Eliteprøver i Sverige lægges baner, så ekvipagerne kommer hurtigt fra den ene øvelse til den anden – og det skulle jeg naturligvis prøve til dagens træning :-)
Som det ses af tegningen brugte jeg fire kegler (1-4), 2 apporter og et felt.
Jeg havde planlagt træning af 6 øvelser:
  • Fri ved fod, som begyndte og endte ved kegle 1
  • Stillingsskift, hvor Megan blev dækket af ved kegle 1 og jeg gik ud til kegle 2
  • Apportering, hvor vi gik fra kegle 1 og Megan skulle stå ved kegle 3
  • Stå, sid og dæk under gang, som begyndte og endte ved kegle 1
  • Indkald, hvor vi gik ud til kegle 4, Megan blev dækket af, jeg gik til kegle 1 og Megan blev stoppet ved kegle 2
  • Og så fremsending fra kegle 1
Det hele var lagt på forhånd, inkl. apporter, og så blev det til 20 meget effektive træningsminutter, da vi først gik i gang!
Jeg varmede op med lidt bakning og setup, og så var Megan pludselig på (jeg begynder også altid med sådan noget hos Johanna).
Vi gik en fuld LP3 fri ved fod med belønninger undervejs. Jeg havde specielt fokus på armbevægelser (mine egne!), og på at Megan var med – og det var hun hele vejen. Hun er lidt for langt væk, og der var et par standsninger hvor hun ikke satte sig, men mit fokus var bare at hun var med, specielt i vendingerne, og det var hun! Man kan kun træne et kriterium ad gangen …
Stillingsskiftet kørte vi en sjælden gang som fuld øvelse, og det stå-dæk skal jeg have gjort noget mere ved, for vi er stadig ikke kommet ud over 5 meter, så kommer bagbenene meget frem i skiftet …
Udlagt apport var fokus på at Megan følger min armbevægelse og bevæger sig i lige linie mod apporten. Jeg var nødt til efter et par kiks at reducere afstanden til 3 meter fra kegle, før hun tog venstreapporten. Derefter en flot højreapport på fuld afstand. Vedrørende de to kiks var jeg meget hurtig til at afbryde, godt.
Stå, sid og dæk under gang. Alfa og omega er at Megan har kontakt; hvis hun hænger, indtager hun ikke positionerne, så jeg sørger for kun at give kommandoer når jeg har kontakt, men fik kludret med den første sit – resten var bare superflot.
Indkald med stå: meget flot tempo og rigtigt flot stop. Belønning for ståen og ingen afslutning af øvelsen naturligvis.
Endelig fremsending, med meget tempo i udløbet, flot stop og afdækning i første kommando – masser af belønninger og så legede vi inden vi ryddede op efter en meget succesfuld træningsomgang.

Ingen kommentarer: