lørdag den 3. april 2010

En fiskefrikadelle, tre kegler og fire apporter

Mens halvdelen af Nørdklubben trænede i Hasselgård Træningscenter ”nøjedes” Megan med en halv time i Jersie, igen i det skønneste solskinsvejr. Jeg havde medtaget et styk udskåret fiskefrikadelle som belønning; det samlede træningsudstyr bestod af tre kegler og fire apporter – og så blev der som bonus brug for stopuret til sidst.
Efter lidt sjov opvarmning gik vi i gang med fri ved fod – almindelig gang, langsom gang og 2-skridtsøvelser. Jeg fik Megan tættere på (ret flot synes jeg selv), og bortset fra nogle vendinger (god kampagnekandidat!) var der superkontakt.
Så arbejde vi med stillingsskiftet stå-sit, 5, 8 og 12 meter, og det var bare perfekt! Så prøvede jeg kombinationen dæk-stå-sit på 10 meter, og så rykkede Megan frem, tilbage til 7 meter og så var det ok.
Så fik jeg rodet en del rundt i den dirigerede apportering. Jeg havde placeret en kegle og udlagt apporter to og to, som i LP3. Og planen var så at lave 4 apporteringer fra keglen. Den første venstre apportering gik ikke godt, jeg skulle ned på tre meter for at Megan fulgte dirigeringen. Så kom en meget flot højreapportering. Næste venstreapportering krævede også at jeg gik tættere på, før Megan løb derud (i en bue …), og den sidste højreapportering fungerede først anden gang. Rigtigt dårligt førerarbejde – allerede ved første venstreapportering skulle planen være revideret (eller øvelsen stoppet). Ny plan ønskes til i morgen!
Stå, sid og dæk under gang (som tre selvstændige momenter), var bare perfekt, Megan havde bare kontakt hele vejen, og så plejer den at være der!
Så trænede vi foran/plads/moveon (rally), hvor meningen er at Megan på rent verbal kommando skal sætte sig foran mig, og så enten i plads venstre om (plads) eller højre om (moveon). Jeg er ikke kommet helt af med håndtegnet i foran, men den er liige ved at være der …
Endelig sluttede jeg af med stay og bliv stående, det bliver bedre, Megan fastholdt positionen selvom jeg fristede med fiskefrikadelle foran hende.
Så havde jeg ikke planlagt mere, og der var stadig lidt fiskefrikadelle, men så dukkede fire børn og og skulle spille fodbold, og to unge mennesker, som skulle træne golf. Og yes, det var jo en meget fin mulighed for at træne dæk med forstyrrelser. Så med golfspillerne næsten lige bagved Megan, og de fodboldspillende børn lidt længere væk, blev Megan dækket af: Godt et minut stod jeg synlig – belønning – så to minutter i skjul – godbid – og så et minut i skjul – og belønning i form af søg efter de sidste stykker fiskefrikadelle, som blev spredt ud over græsset.
Bortset fra apporteringen, som jeg altså planlægger bedre til i morgen!, en super træningsomgang!

Ingen kommentarer: