torsdag den 29. april 2010

Endnu en uge …

Der har været lidt stille på hundefronten den sidste uge, men lidt er der dog sket.
I søndags havde vi det årlige skue for Norfolk og Norwich terriere. Det blev som det plejer afholdt i Køge-Herfølge Jagtforening, og det er et hit hver gang. Masser af parkering, man kan holde lige op til græsarealet bag klubhuset, hvor skuet holdes. Der er et pragtfuldt klubhus med Cafeteria. Der er en fantastisk imødekommenhed og betjening med kasserer Ove i spidsen. Så kaffe, morgenbrød og ikke mindst en skøn frokost (oksekød, skinke, kartoffelsalat, salat, flute) kan godt sætte humøret i vejret. Og så kan man i det skønne vejr – det er det altid til vores skuer! – sidde på terrassen og nyde skuet på nærmeste hold.
Dommer var Birgit Seloy, og det var et meget populært valg. Hun giver grundige og forståelige kritikker. Udover de skrevne fik vi åbne kritikker, hvor der oveni blev argumenteret og forklaret hvorfor hundene blev placeret, som de gjorde, og både for erfarne og for nybegyndere er det meget lærerigt. Og der var flere nybegyndere som fik ord med på vejen, så vi bestemt venter at se fører og hund på kommende udstillinger!
Som ringpersonale havde vi, og det er næsten også en tradition, Margit Sørensen (sekretær) og Maja Dal (assistent), og så er det nemt at være skueleder (det var jeg), for det hele kører af sig selv :-))))
Lille Bjørn fik en flot kritik, men blev kun 3. vinder i championklasse hanner, fordi Birgit Seloy synes han er for tynd, hun mener han skal tage 4-500 gram på. Hmmm.
Resultater og fotos kan ses her.
I tirsdags havde jeg abstinenser (træningen hos Johanna er helt slut), og tog til Jersie med Megan og havde valgt samme program som 2. april. Det gik ikke særlig godt, så jeg gav mig selv en skideballe undervejs, for det var bare dårligt førerarbejde. Vi sluttede med et flot indkald med stop og en rigtigt flot fremsending, og så stoppede vi.
I dag stod den så på rally- og LP-hold i Jersie for Sydkystens Hundeskole. Jeg håber virkelig at kursisterne nyder det lige så meget som jeg gør, for jeg synes det er skønt ar have de to hold! Mange af hundene på rallyholdet lader sig nemt distrahere, og der er nogle unge hanhunde som virker meget fjerne indimellem, men førerne arbejder godt og motiverende, og bare at se hvordan de ukoncentrerede hunde fra starten af en time kan holde fokus på nogle svære skilte til sidst, er det hele værd!
På konkurrenceholdet gør jeg mig umage for at få deltagerne til, som minimum inde i hovedet, at formulere deres kriterier for belønning, og være bevidst om hvad de ønsker og hvad de belønner for.
Og når det hele skal opsummeres er det grundlæggende de samme fundamentale principper de to hold bliver indoktrineret med:
  • Beslut på forhånd hvad du vil belønne (klikke) for
  • Beløn kun hvis kriteriet er opfyldt
  • Hvis belønningsraten er for lav er kriteriet for højt
  • Hvis belønningsraten er for høj er kriteriet for lavt
  • Man kan kun arbejde med et kriterium ad gangen
Weekenden står i udstillingens tegn. Lille Bjørn skal udstilles lørdag i Helsingør (DTK) og søndag i Hillerød (DKK). I Hillerød er Megan også tilmeldt i LP3.

Ingen kommentarer: