søndag den 27. november 2011

To glade hunde

Totalt fokuseret Lille Bjørn (foto Camilla Johannessen, http://www.grafiko.dk/)

Det ultimative kriterium, når jeg laver noget med hundene, er naturligvis, at de gør det jeg forventer af dem med glæde. Både med Megan og Lille Bjørn har jeg haft en lang læreproces før denne ret banale erkendelse stod rigtigt klar for mig; men det giver en helt anden ro i forhold til både træning og konkurrencer.
Til Border Collie Klubbens rallyprøver i går havde jeg bestemt to glade hunde, og de gjorde det bedste jeg kunne forvente af dem. Lille Bjørn kunne ikke gøre for at jeg sprang et skilt over, og så havde vi et par ommere. I ærespladsen (sit foran) gik det superflot, han sad til den anden ekvipage kom til næstsidste skilt, men den tidligere hadeøvelse er ved at være der :-) Annie, som med Tira blev 3. vinder med 95 point, kommenterede hans sitter, som ikke alle er lige skarpe – for hans naturlige siddeposition er ikke nødvendigvis en korrekt LP-sit, så derfor skal jeg have kastet et kritisk blik på den. Selvom vi fik IB for første gang i Ekspertklasse var det en god prøve for mig.
Megan i ekspertklasse gjorde det også godt. Jeg havde på forhånd sagt til nogle træningskammerater at dette var en af de prøver Niina Svartberg ville betegne som ikke vigtig resultatmæssigt, fordi jeg havde  trænet specielt på starten af prøven. Og fokus, den logrende hale, og den afslappede fører blev fuldt ud opfyldt. Måske fik jeg slappet for meget af: jeg udførte et skilt forkert med Megan - sit foran venstre rundt, skal laves spejlvendt ved højrehandling, og det gjorde jeg ikke. Og så løb hun ved fremsending til kegle ud til en kegle i forbindelse med en spiral, ikke til den "rigtige". Glimrende punkt til træningslisten; for Megan løb jo til en kegle i den retning jeg pegede, bare ikke den rigtige. Vi endte med 74 point.
Så hvad kan jeg lære af sådanne to prøver:
  • Hundene kan hvad de skal kunne
  • Jeg skal lære at gennemføre alle skilte
  • Jeg skal udføre det der står på skiltene
  • Jeg skal træne sit med Lille Bjørn
  • Jeg skal arbejde med at pege på kegler til fremsendingen …
  • Og så er Lille Bjørns kontakt fantastisk som man kan se af fotoet foroven!

Ingen kommentarer: