tirsdag den 1. november 2011

Vild med Max


I dag er Max fyldt 20 uger, og har været hos os i de 12.
Han faldt naturligvis hurtigt til i hundeflokken, og bortset fra Otto, som helst vil være sig selv, har han det fint med både vores egne hunde (ikke mindst Megan!), og med alle andre hunde han har mødt på sin vej. Og det er ikke så få :-) Trods sin unge alder har han allerede oplevet en masse. Fx har han i hundesammenhæng været med Megan til DM på Bornholm, han har været til LP- og rallyprøve i Køge, han har været på kursus hos Helle Damkjær som deltager!!. Han har gået 12 gange Foundation hos Johanna og 6 gange hvalpehold hos Marie, og han og jeg synes at det er rigtigt sjovt at træne sammen! Så han er heldigvis blevet en hund som MEGET gerne vil med, når jeg skal køre, for det kunne jo være noget træning som gav en masse belønning til ham. En arbejdsivrig og velsocialiseret ung herre.
Han er meget nem at have herhjemme. Han har naturligvis en hvalps enorme energi og appetit på livet, og nogen gange kører han bare på som en anden Duracell kanin. Og så kan han også være totalt afslappet, ligge stille i arm og blive nusset og kælet. Christian, som elsker Otto over alt på jorden, er også faldet fuldstændig for Max og kan naturligvis se en masse af Otto i ham - det er jo Ottos oldebarn ...
Og så er Max – og det er jo ret vigtigt for mig – en fornøjelse at arbejde med. Han er meget kvik i pæren, og opfatter de mindste tegn, så jeg skal virkelig være omhyggelig med kropssprog og signaler. Han lærer lynende hurtigt, og nogen gange er jeg bare alt for langsom i forhold til den adfærd han tilbyder. Så jeg skal virkelig sørge for at være klart med klikker og godbidder når jeg træner med ham. Ikke noget med at vente på kontakt, for den er der bare fra første sekund!
Jeg har jo meget begrænset erfaring hvad angår antal hunde, jeg har trænet. Max er den første hund, jeg har trænet seriøst, fra den dag vi fik ham. Han er også den første hund, der har gået til den optimale træning i forhold til mine mål fra dag 1 – og ja, han er også den første hund jeg har haft så høje forventninger til og mål for fra starten. Og så er det i sagens natur også den første hund jeg har, hvor jeg føler at jeg er nogenlunde klædt på til at træne optimalt. Og hold da op, på de 12 uger er han kommet meget længere, end jeg havde turdet drømme om. Da Lille Bjørn var i hans alder var vi endnu ikke begyndt at gå til organiseret træning, og Max er allerede to tredjedele henne i sit tredje hold.
Jeg har virkelig fået den hund, som jeg har drømt om og ønsket mig – og det er nu helt op til mig at få det maksimale ud af Max, for han er på enhver måde den skønneste hund, jeg kan forestille mig.

1 kommentar:

Ulla Kaae sagde ...

Det lyder fantastisk. SKØNT ;)