lørdag den 13. juli 2013

Næsten træningsfri

Max elsker at apportere på vand

Ovenpå de mange indtryk fra Hundedagene har der været tænkt en del over den fremtidige træning. Da der samtidig er sommerpause både for egen undervisning og egen organiseret træning har det været en meget stille uge hundemæssigt.

I onsdags trænede Anita – som også havde lidt træningsabstinenser – og jeg en times tid i Jersie.

Med Max havde jeg fokus på starten af fri ved fod. Derefter dirigeret apport, hvor jeg med hans fokus fra starten kunne lave en flot fuld øvelse – og eksperimentere for at belønne at se på den rigtige apport. Og endelig stå under gang, hvor jeg arbejdede med Monas ideer – og kunne konstatere at Max overhovedet ikke reagerer på den verbale kommando, så det er virkelig tilbage til start.

Med Lille Bjørn var der også fokus på udgangspositionen, den skal blive ligeså stærk som setup. To stillingsskift for at kunne arbejde med overgang til dirigeret apport, som han lavede superflot med 225 g apporter. Men det ville være endnu bedre hvis vi kunne lave dem med dem nummeret mindre, så jeg skal have arbejdet med madskålene og skjule dem. Vi sluttede med en flot fællessit.

Skovtur med nørder (Foto: Nr. 5)

I dag var vi inviteret til et hyggeligt fødselsdagsarrangement i forbindelse med at Annie nærmer sig de 60 år. Vi – en masse af Annies hundevenner, herunder en del nørder – startede med en tur i parken omkring Jægerspris Slot. Nr. 5 tog billeder bl.a. ovenstående, hvor 4 fremtrædende nørder fører feltet an.

Derefter kørte vi til Kignæshallen og fik en dejlig brunch i cafeen.

Endelig var vi fire der rundede af med at gå ned til vandet så hundene lige kunne blive forfrisket med noget apportering.

Et herligt arrangement og en dejlig måde at fejre Tiras mor på.

Min hundekalender ser lidt tynd ud i øjeblikket. Men den skal nok blive udbygget de kommende uger :-)

Fokus den kommende tid er:
  • Max skal debutere til et uofficielt agilitystævne i morgen
  • Max og Lille Bjørn skal op i LP3 den 3. august i Køge, LP3 er først på programmet og der er kun 7 hunde inkl. os, så det er fint
  • Megan og Max er tilmeldt rally 18. august i Holbæk. Jeg håber stadig på at Megan er kvalificeret til DM; så vi må hellere holde formen ved lige; Max er med for hyggens skyld.
Og så er jeg også inviteret til at dømme rally et par gange til. Jeg har et par ubekræftede invitationer (mit navn står ikke på Hundeweb endnu), men det skulle være sikkert at jeg dømmer 7. september (arrangeret af Sydkystens Hundeskole) og 22. september (DM for terriere, men åben for alle racer).

Ingen kommentarer: