lørdag den 10. august 2013

Lørdagstræning


Megan og jeg var tilmeldt Connis rallychampionhold i Osted i dag, og da jeg var sikker på at jeg ikke kunne træne Megan i 1½ time havde jeg også Max med. Jeg stillede felt op og lagde et par apporter, varmede Max op, og så gik vi i gang. Klar ved 20 meter mærke, vise felt, sende til felt og dække af – perfekt. Løbe ud i modsat side, 35 meter, sende og dække af. Perfekt!

Så et par dirigerede apporter, der var lidt for meget drej den ene gang, men anden gang gik fint og tredje gang, da han skulle gå mod apport der lå mellem rallyskilte, var der ingen slinger.

Vi sluttede med stillingsskift på 15-20 meter (varieret) og bortset fra stå-sit (der skal vi tættere på), lavede Max det flot.

Så skulle han ikke træne mere, men som bonus fik vi mulighed for at træne lidt ærespladser, vi valgte en dæk foran og en sit foran. Der var lyd i begge øvelser, og han rejste sig ret tidligt i dæk foran, men derefter var det flot. Og der var også lidt uro i starten af sitten, men derefter også en fin øvelse – jeg træner stort set aldrig ærespladser, så det var ok med noget usikkerhed og der blev belønnet 2-3 gange under hver øvelse.

Jeg benyttede naturligvis lejligheden til at eksperimentere med indgange på banen med Megan. Først med nogle LP-øvelser, og ingen belønning det sidste minut inden vi gik ind, men for Søren, så snart vi passerede start-skiltet slog hun fra, der var nogle gode momenter undervejs, men ikke den energi som der er før og efter banegennemgangen.

I anden omgang varmede jeg ikke op, Megan løb lidt løs og vi stod stille ved startskiltet, det gik en del bedre men stadig masser af langsomme reaktioner, specielt i sitter. Det var svært ikke at være enig med Conni i at Megan virkede træt.

Jeg har en fødselsdagsgave, som ikke er indløst endnu, et gavekort på en træningstime hos Anita, og den er nu bestilt. Efter at have vendt mine problemer med >Anita er vi blevet enige om en time med fokus dels på Megans baneindgange, dels på Lille Bjørns overgange mellem øvelser i LP3.

Vi havde en spændende eftersnak om hvor udfordrende det er at gå fra ekspertklasse til championklasse. Fra øvet klasse til ekspertklasse introduceres 5 nye skilte. Fra ekspert til champion introduceres 12 nye skilte plus at alle nye og gamle øvelser skal kunne håndteres på højre side, et kæmpespring!

Så der var forslag om at introducere højrehandling - fx sideskift ligesom i DcH’s åben klasse - allerede fra begynderklasse, og så flere og flere i de øvrige klasser. Eller ligefrem have en stribe klasser med højrehandling alene, fx rally begynder med udelukkende højrehandling. Jeg synes mange af ideerne lyder spændende, og har opfordret til at de sendes til DKK’s rallyudvalg.

Der blev også talt om hvor mange rallychampions der går videre til championklasse – og hvorfor går man overhovedet i den klasse. Ja ultimativt er det jo for at få en superrallychampion, men når man som jeg har gået 48 prøver i klassen uden at få en pind, må jeg jo åbent indrømme at det nok så meget er et spørgsmål om at prøverne er sjove at gå til, også hvis man ikke gør sig forhåbninger om at få pinde. Det at træne en disciplin uden at gå til prøve er formentlig ikke særligt spændende for ret mange.

Megan og jeg træner ufortrødent videre, og at melde fra DM er ikke noget der overhovedet indgår i planerne.

Ingen kommentarer: