lørdag den 17. august 2013

Ugens opdatering

Åbning af Jersie Privatskole

En uge uden blogopdatering, det er ikke normalt.

Der har ikke været tid til så meget træning, men da jeg gennemgik træningsloggen så det da ikke så slemt ud.

Søndag havde Lonni og jeg en samtale med en ansøger som instruktør i Sydkystens Hundeskole. Samtalen foregik i Jersie og i forlængelse af den fik jeg fokus på Lille Bjørns stillingsskift. Jeg fik nogle meget gode og klare tilbagemeldinger: start forfra, beløn efter hvert skifte, brug en lysere stemme, være mere begejstret, hav meget tydeligere håndsignal og træn varieret.

Bagefter fortsatte jeg til Jersie Privatskoles reception – det er jo vores nye naboer på træningspladsen.

 

Mandag startede jeg en runde med et LP-hold i Jersie. Vi kunne udnytte teltene fra skolens reception i forbindelse med fællesøvelserne. Vi fik fornøjelsen af noget regn og torden, hvilket ikke alle ekvipager havde det lige godt med.

Jeg havde planlagt at træne lidt med Max bagefter, vi fik arbejdet med fremsending, et lidt svært felt i det høje græs. Og det gik fint.

Tirsdag havde jeg enetimen hos Anita i Osted. Det var en fantastisk træningstime og en skøn efterfødselsdagsgave.

Anita kender mig ualmindeligt godt, og fik tilrettelagt timen så mine ømme punkter med Megan og Lille Bjørn kom i fokus.

Megans og mit store problem er baneindgange. Megan kan gå som en drøm før og efter, men idet vi passerer start er jeg rigtig god til at få hende til at slå fra. Så vi arbejdede med en stribe forskellige indgange, hvor der også blev eksperimenteret med hvad de første skilte var.

Vi havde en hel masse flotte starter, og jeg skal prøve den nye startteknik af allerede i morgen, hvor vi skal til rallyprøve i Svinninge, sammen med en masse nørder. Det er sidste prøve inden DM for os alle. Og så skal jeg huske huske ikke at rette ind efter Megan når hun hænger …

Med Lille Bjørn kom vi igennem en ”hel” LP3, dvs. alle øvelser på nær fællesøvelser, men mange af dem tilpassede, så det blev en succes (fx ét stillingsskift på 6 meter), så der kunne komme fokus på det mellem øvelserne.

Det gik fantastisk godt, fordi jeg var totalt fokuseret hele vejen (husk det til prøverne), og fordi jeg – bortset fra en enkelt gang – overhovedet ikke blev irriteret over ting der ikke fungerede. Lille Bjørn var bare totalt på, og helt på toppen i stort set alle momenter.

Så jeg skal huske at fastholde den stemning, og så i øvrigt huske at graduere godbidderne – det gælder for alle hunde. Jeg fik en masse godt input at arbejde videre, og tog meget glad hjem. To dygtige hunde som kan gå betydeligt bedre til prøver hvis jeg gør bare NOGET af det jeg har lært :-)

Onsdag startede Anitas og mit fælles rallyhold i Osted, og derefter deltog jeg med Max i et lille lækkert LP-hold med Anita som instruktør.

Rallyhold + LP hos Anita. Vi er kun tre, de to andre er begyndere, og der er god tid til at arbejde med diverse detaljer. Og med forstyrrelser. Max var tydeligt påvirket af, at der havde været en løbsk tæve på rallyholdet, men gjorde det alligevel generelt meget flot.

Torsdag og fredag var der ingen hundetræning, men fredag aften var bestyrelsen fra Sydkystens Hundeskole ude og spise, og Kirsten havde fået lov at komme med.

Salat med orkideer og spicy marinade

Vi spiste på Kiin Kiin, og fik en skøn aften med virkelig meget hundesnak. Maden var fantastisk, trods en enkelt smutter, vinmenuen ikke lige i øjet i forhold til retterne og betjeningen ikke helt skarp. Så Kiin Kiin levede for mig ikke op til sin Michelin-stjerne denne aften. Men det var bestemt godt, og selskabet fantastisk.

I dag indviede vi det hvide spring, som Sydkystens Hundeskole har anskaffet. Det foregik hjemme i haven hvor alle hunde har sprunget for sjov og Max og Lille Bjørn har springapporten. Og så benyttede jeg lejligheden til at træne stillingsskift med begge drengene (det går hurtigt fremad med Lille Bjørn!) og fællessit og fællesdæk med alle tre. Fraskæret fra oksemørbraden, vi skal have til aftensmad, fik alle til at performe med meget stor arbejdsiver.

Ingen kommentarer: