søndag den 19. oktober 2014

En våd kredsprøve


Majbrit og Kira kunne smile på trods af vejr og mindre gode resultater

10. november 2013 gik Lille Bjørn en superflot LP3 og ditto Rally ekspertklasse ved DKK Kreds 3’s prøver i Årslevhallen. Jeg havde derfor tilmeldt Lille Bjørn begge dele til prøverne i dag og også tilmeldt Max i ekspertklasse, fordi jeg troede det var indendørs prøver. De to PM’er var meget præcise: Rallyprøven skulle holdes på græsarealet ved Årslevhallen og LP-prøverne i Årslevhallen. Perfekt, så kunne jeg se LP indendørs og gå ud til rallyprøverne. Jeg behøvede ikke at tage telt med.

Stor var min overraskelse da jeg kom i morges og fandt ud af at det hele foregik udendørs … Og at vejrudsigten sagde vedvarende regn, hvilket desværre holdt stik.

Våd udsigt fra Pias telt

Der var jo ikke rigtigt noget at gøre ved situationen andet end at få det bedste mulige ud af den. Jeg fik husly hos Pia van Acker og hundene havde det vidst bedst med at være i bilen det meste af tiden, for hold da op hvor var der vådt allevegne.

Lille Bjørn var første deltager i LP3, de officielle resultater kan læses her.

Lille Bjørn kan godt arbejde fint i regn, men i dag var det bare for meget. Og jeg kan ikke fortænke ham i det. Vi startede med 10 i fællessit, men fællesdæk blev noget rod. Jeg tror jeg brugte 5 dækkommandoer og han rejste sig også efter et par minutter, så jeg blev kaldt tilbage. Fri ved fod stoppede jeg hurtigt, da Lille Bjørn slet ikke var med. Vi fik 5 i stillingsskift (jaaa!), selvom der skulle bruges en del ekstra kommandoer til dæk tog han alle 6 positioner. Apportering, vi kneb lige et 5-tal hjem, han rejste sig mens apporterne blev lagt og smed apporten flere gange på vej tilbage. I springapporten smed han også apporten i utide. Indkaldet var ok og gav 8½. Fremsendingen ok til 8. Næseprøven blev desværre en forkert (ved siden af den rigtige). Samlet 138½.

Det positive: At han trods de vanskelige forhold tog stillingsskiftene og apporten. At han – selvom han var ked af det og klar til at forlade banen før positioner under gang - alligevel bagefter kunne få pæne karakterer i indkald og felt (også ros til føreren!). Og ja, endnu en anderledes LP-prøve på kontoen.

Ekspertklassen i rally foregik mens det regnede om muligt endnu mere. Jeg havde glemt at bede om at få springet sat ned fra 25 til 15 cm med det resultat, at Lille Bjørn ikke ville springe i spring-ro-spring (minus 13). Ærespladsen (dæk ved siden af, under udhæng på dommerteltet) mistede vi også, Lille Bjørn ville bare ikke blive liggende … Med minus 23 og det løse regnede jeg med en IB, men det løse var kun 6 i alt, så vi fik 71 point.

Max’ hale hang lidt inden vi skulle på, jeg arbejdede med motivationen, og Majbrits oksekød var ekstra værd at arbejde for. Jeg synes, der var lidt slinger i valsen undervejs, og vi måtte lave en øvelse om (sit-stå-sit) fordi jeg brugte det forkerte håndtegn til stå, så Max troede han skulle ind foran. At ende med 95 point var bestemt overraskende for mig, det betyder at slingeren i valsen kun kostede 2 point!

Top 3 i Ekspertklassen - vi var enige om at hundene havde det bedst i læ :-)

Max blev dermed dagens 3. vinder og fik en fin pokal samt en flot pose med indhold fra Dalum Dyrehandel.

Bundlinjen er, at jeg er godt tilfreds med alle tre resultater, det var godt arbejde af hundene under ganske svære betingelser. Som jeg nævnte for nogen, inden vi skulle i gang med ekspertklasse: Hvis vi havde været hjemme, ville vi have ventet med at gå tur med hundene til regnen var stilnet af.

Tak til Kreds 3 for et flot arrangement og til Dalum Dyrehandel for nogle rigtigt flotte præmier.

Ingen kommentarer: