søndag den 12. oktober 2014

Max på Samsø

Kalundborg Havn fredag aften

Jeg var inviteret til at dømme rally på Samsø i går, hvor der i forbindelse med ”Samsø går i hundene” blandt mange andre aktiviteter også var LP-prøver og to rallyprøver.

Da der ikke var ret mange tilmeldte i LP og rally fik jeg mulighed for at tilmelde Max i begge dele.

Så Max og jeg tog afsted fredag eftermiddag til en forlænget lørdag på Samsø.

Vi havde fået lov at overnatte hos Inge og Kurt, Max og jeg takker mange gange for deres gæstfrihed. Max var meget glad for deres to tæver, men hans nærgåenhed blev ikke helt værdsat :-)

Max på Besser Rev

Da prøverne først startede lidt over 12 nåede Max og jeg at gå morgentur på Ballen Strand og Besser Rev og formiddagstur ved Vesborg Fyr inden vi kørte til Samsø Idrætshal for at stille bane op og gå omkring på arealet.

Johanna koordinerede min indsats, så jeg selv ikke nåede at tænke over det. Jeg tror at jeg dømte Begynderklasse og Øvede klasse, derefter var oppe i fællesøvelser i LP3, så dømte Ekspertklasse, derefter var oppe i Ekspertklasse hos Johanna, derefter dømte Championklasse og endelig gennemførte resten af LP3.

De officielle resultater kan læses her.

Den korte udgave er, at jeg er ekstremt tilfreds med Max’ indsats under hele turen. Selvom ovenstående kan se lidt presset ud på papiret, oplevede jeg det på ingen måde sådan. Der blev ventet til jeg sagde klar hver gang og Max var glad og logrende under alle dele af prøven (bortset fra fællesdæk).

I rally varmede jeg ham op langs ringsiden, hvor vi skulle gå først, der sad en del tilskuere og der var ingen problemer. Da vi gik i gang skulle han lige tjekke omgivelserne engang imellem, det kostede to ommere, men ellers gik han superflot og endte med 91 point og blev 2. vinder.

Fællessit fik vi 10 i.

I fællesdæk peb han fra start og forlod ringen efter 2½ minut. Jeg lavede nogle små øvelser med ham, belønnede ham massivt og han kom ud i bilen.

Fri ved fod – jeg følte at det var noget af det bedste jeg har gået, måske det bedste. Jeg kunne mærke lidt flagren i nogle vendinger og han stoppede pludselig i langsom gang, som om jeg havde givet signal til det – men ellers var han hvor han skulle være og vi fik 8½. Jeg ender med at komme til at holde af den øvelse :-)

Stillingsskiftet gik fint, bortset fra at han ikke ville stå. Sit-stå-dæk-sit-stå-dæk, han tog de 4 andre positioner uden at rykke en tomme, en ekstra kommando og 5½.

Dirigeret apport var til venstre og han tog den højre og jeg jublede. Palle sagde, at det var pænt, men at han tog den højre og jeg måtte skynde mig at sige, at jeg vidste det var den forkerte, men det skulle Max jo ikke vide :-)

Springapport til 10.

Positioner blev til tre flotte ståer, han drejede i den sidste og da jeg skulle stoppe var han væk. Ude af ringen – hende hos søde Kamelia. Jeg kaldte ham ind gik ud til sidelinjen og belønnede ham for at komme og tage kontakt.

Inde igen lavede vi lige en flot serie til afslutning med 9½ i indkald (ekstra afdækning), 9 i felt (ekstra afdækning) og 8 i næseprøve (smed og samlede op to gang og skæv plads).

Samlet 180 point og en 3. præmie, men først og fremmest en superglad hund.

Ved præmieoverrækkelsen fik jeg dommerens ærespræmie for mit positive førerarbejde – og hold da op, hvor blev jeg overrasket og glad. Og som alle der kender mig véd, har jeg virkelig arbejdet med min attitude. Uanset hvad der ikke gik, som det skulle, ignorerede jeg det og fortsatte med at opmuntre Max, og vi havde en fest efter LP-prøven. Jeg tror virkelig han nød at være alene afsted med far.

En kæmpestor tak til Samsø Hundesport for en fantastisk dag. Tove, Inge og Rikke – godt støttet af Johanna – har virkelig fået et flot arrangement stablet på benene med overdådige præmier til alle. Jeg kommer igen næste år og jeg håber virkelig at der kommer meget stor opbakning i 2015, for det fortjener Samsø.

Ingen kommentarer: