lørdag den 18. oktober 2014

Fra cineast til hundenørd

Megan i skjul :-)
 
I min ungdom – gymnasietid og studietid – var jeg inkarneret cineast (= filmentusiast = filmnørd). Jeg så rigtigt mange film, læste bøger og tidsskrifter om film, var fast tilskuer til mange arrangementer på Filmmuseet, tog til Paris for at se film, jeg ikke kunne se herhjemme, skrev om film. Entusiasmen blev overhalet af andre interesser, jeg elsker dog stadig at se en god film, men kommer næsten aldrig i biografen.

Jeg har været inkarneret slægtsforsker. Det var specielt i tiden lige før og efter Christian blev født dette kulminerede. Jeg har stadig interesse for det, men kun på hyggeniveau. Engang bildte jeg mig ind, at når jeg blev pensioneret kunne jeg tage interessen op igen, men det tror jeg ikke på længere – bl.a. fordi jeg slet ikke kan forestille mig at være pensioneret.

Jeg har været vinentusiast, som gik til vinsmagninger i massevis og arrangerede mange vinsmagninger. Jeg interesserer mig stadig for vin, jeg er bestemt ikke ligeglad med hvad der er i glasset og elsker et godt glas vin. Men det er på et helt almindeligt forbruger niveau i dag.

For mig er der måske kun plads til et område at være nørdet i ad gangen?!

2007 blev året hvor jeg sprang ud som Lydighedsnørd :-)”, det læste jeg i min egen blog her, så det må jo være sandt!

8 år som lydighedsnørd, det var ikke så lidt, og nørderiet er stadig intakt. Det har bestemt ændret karakter. Fra at være meget intensiv og generel træning med fokus på at skabe hurtige resultater til at være mere afmålt træning, men flere konkurrencer. Jeg har fået konkurreret en del mere end det var fornuftigt (!), men jeg kan mærke, at jeg har det godt med det, og hundene affinder sig med det – hvis det er det far vil, så er vi også med :-)

Amandas blogindlæg i går – Konkurrence eller ej - ramte midt i prik og jeg er glad for at så mange har læst det og at der er kommet adskillige positive tilbagemeldinger.

I morgen tager jeg til Fyn for at deltage i DKK Kreds 3’s LP- og rallyprøver ved og i Årslevhallen. Lille Bjørn skal op i LP3 og både han og Max i rally ekspertklasse. For nogle år siden ville jeg have været meget bekymret/nervøs op til sådan et arrangement – men det er jeg ikke længere. Der kommer lidt nerver, som jeg synes der skal komme, inden jeg går på banen, men i bund og grund kommer jeg for at hygge mig.

Jeg fik en for mig ualmindeligt vigtig tilbagemelding efter min blog Max på Samsø: "Hov, har glemt at skrive at det er en fantastisk dejlig blog du har skrevet - det lyder som om du er blevet dygtig”, møntet på mit førerarbejde i LP med Max. Og det er den stil, jeg forsøger at rendyrke nu.

I gamle dage ville jeg være gået i panik over den manglende træning op til prøverne i morgen. Ikke denne gang. Jeg havde det ikke så godt tirsdag og måtte melde fra til Susannes træning. Torsdagstræningen hos Johanna torsdag havde pause, så der var ingen organiseret træning for mig denne uge.

Heldigvis var hjælpen nær. Torsdag hjalp jeg Christina og Tempo med træning af de nye rallyskilte, og Christina hjalp mig og Lille Bjørn med en LP3. I dag var jeg i Ringsted og Anita og Osseau samt Lille Bjørn og jeg kom hver igennem det meste af en LP3. Der er masser af detaljer, jeg kunne arbejde med, men jeg har med Lille Bjørn valgt at tænke på hele øvelser – at lykkes med en øvelse som helhed, fremfor at arbejde med mindre detaljer. Man kan diskutere om det er det rigtige, men det er mit valg.

Med Christina og Anita som iagttagere slipper jeg altså ikke så let, der kommer nogle præcise kommentarer til detaljer, jeg skal ændre eller arbejde med. Af og til tror jeg, de har afstemt deres kommentarer indbyrdes, men i virkeligheden er det måske bare fordi nogle af mine fejl er så åbenlyse, at jeg får næsten enslydende kommentarer :-)

Turen går til Fyn i morgen, det bliver en hyggelig dag sammen med Max og Lille Bjørn og en masse hundeentusiaster. Jeg glæder mig rigtigt meget.

Ingen kommentarer: