torsdag den 20. februar 2020

Basistræning, Nose Work og træningsplaner

Hvornår er det min tur? (foto: Ida Lindgren)
I dag var Otto og jeg nået til sjette og sidste træningsrunde på Julie Kræmmers Hverdagslydighed og Basistræning.

Det var egentlig et hold, som på papiret ikke lige matchede os, men der var alligevel noget, jeg faldt for – udover at det lå torsdag, som jeg havde ledig 😊

Og jeg har ikke fortrudt et øjeblik, for det har været supertræning. Julie er en virkelig dygtig træner, som har introduceret en bred vifte af øvelser forbilledligt, har været god til at iagttage og give feedback, og komme med forslag til, hvordan man kunne ændre setup, hvis der var behov for det. Det har været en fornøjelse at gå på holdet.

Far er den bedste i verden :-) (foto: Ida Lindgren)

I dag var øvelserne sit gå rundt om, gå op i balje, gå under mine ben mens jeg sad på gulvet, holde position når fører gik baglæns, hoved i kegle samt vælge fra.

Jeg får virkelig nogle gange behov for at grave dybt i hukommelsen for at hive teknikker frem, og egentlig går det meget godt 😊 Otto er virkelig kvik, og trickene ovenfor fangede han på et splitsekund; vi byggede videre på under og lavede en kæde med at springe over benene den ene vej og kravle under den anden, det var ret sjovt kunne man se på ham.

Tirsdag var Otto og Max som sædvanlig til Nose Work træning hos Merete, igen i Solrød Centret. Vi arbejdede bl.a. med at få øget hundenes intensitet, så de hurtigere går i gang med at søge, og jeg fik herunder Max’ arbejdet med starter, som jeg har sjusket noget med på det sidste. Et klart startsignal, og han går i gang, hvor svært kan det være?

Jeg blev noget overrasket over at Otto, når jeg troede han var fuldt fokuseret på at søge, alligevel holdt så meget øje med mig, at han faktisk undlod at markere, selvom hans snude var lige over kilden, fordi jeg var på vej væk.

Og begge arbejdede naturligvis vidunderligt. Otto i det hele taget, og jeg huskede at stoppe hurtigt, når han blev frustreret. Og Max også det meste af tiden, også nogle ”under”, som han før har haft problemer med, men også lidt frustration inkl. lyd, når det bliver for svært …

Der er masser at arbejde videre med og heldigvis for det.

Jeg fik slet ikke tages fotos ved nogen af de to træninger, så jeg har brugt to af Idas fotos fra kurset i søndags, som har givet masser af input til træningsplanerne for begge hunde. Det er længe siden jeg har fået opdateret Ottos og Max’ træningsplaner. Der kører masser af ideer i hovedet, og søndag aften er det planen at skrive det hele ned og få styr på det videre forløb.

Ingen kommentarer: