lørdag den 5. december 2020

Prøver & (online)træning

 

Max, Lille Bjørn og Megan 5. december 2015

Forleden blev der åbnet for tilmelding til en færdighedsprøve den 2. januar 2021, og jeg ”kom til” at tilmelde Otto. Jeg kom til at tænke på Anatomy of a Murder (Otto Preminger, 1959) og irresistible impulse” aka ”temporary insanity” 😉

Jeg tror, at jeg tænkte (!) at vi kunne det hele, og det kunne være meget sjovt at gå til en FP med Otto.

I går testede jeg, hvor vi er henne med øvelserne, og det var vist rigtigt godt, for der er en del af øvelserne, som vi skal have (mere end) genopfrisket. 10 øvelser plus den valgfri, der er noget at gå i gang med …
Jeg har juleferie fra den 17. december, så vi skal nok få trænet det hele.

Det resterende prøveprogram i år omfatter ”kun” en stribe rallyprøver. Jeg er involveret på forskellige vis i følgende prøver:

27.12: DKK, Herringløse, Livs debut som dommer. Jeg er prøveleder og sekretær og skal op med begge hunde og Mathilde skal op med Max i juniorklasse.

29.12: DKK, Sjællands Agility Center, dobbeltprøve med Liv og mig som dommer. Derefter dommereksamen.

31.12: Sydkystens Hundeskole, Herringløse, Conni som dommer. Jeg deltager med begge hunde.

Alle prøver er tilrettelagt ud fra et forsamlingsforbud på 10. Hvis det bliver ændret nedadgående, hvilket bestemt ikke kan udelukkes, kommer vi til at aflyse, og det vil godt nok være træls ☹

På træningsfronten har jeg besluttet at stramme op! Det betyder i praksis, at træningen med Otto kommer i mere faste former. Udover de faste kurser hos Merete (NW) og Johanna (rally) har der været tilløb til træning via online Kurser.

Jeg har netop tilmeldt årets tredje online-kursus, og jeg skal minde mig selv om, at være mere aktiv på det end på de foregående. Jeg har fået en masse ud af de to foregående, men jeg har ikke været en aktiv del af kurserne, som jeg havde tænkt fra starten.

Der var Sonjas platformskursus. Hun er en af mine absolut favoritinstruktører, og hendes platforms kursus er perfekt. Jeg lærte en masse af det, og bruger det aktivt i træningen, men jeg var ikke en aktiv del af kurset, som jeg havde forventet af mig selv.

Så var der Nina Steinbachs ”Fullt fokus grund”, omtalt i denne blog. Det handler om grundlæggende træning af hundens fokus: Motivation, kontrol, udholdenhed, koncentration og sikkerhed ved forstyrrelser. Også et rigtigt godt kursus, og jeg arbejder med i praksis alle dele, men igen udnyttede jeg ikke selve kurset, som det var meningen.

Jeg er netop gået i gang med årets tredje onlinekursus i hundetræning. Solveig Zetterstrøm, som jeg kender som et meget engageret medlem af NKU’s rallyudvalg og dommer ved NM 2019, udbød forleden et kursus i Bakpartskontroll og rygging på fot, og de passede perfekt til mine fokusområder med både Otto og Max.

Jeg regner med at skrive en anmeldelse længere i forløbet, men nu går jeg helhjertet ind for at træne bagpartskontrol med Otto, og sidestep med Max og Otto.

Hvorfor valgte jeg de tre kurser? For det første skal de handle om noget, som jeg synes, jeg har brug for. For det andet skal det være en instruktør, som jeg sætter pris på. Sonja kende jeg både som instruktør og udøver, der var intet at betænke sig på. Nina kender jeg som topudøver i HTM og rally, og selvfølgelig kan man lære noget af hende (det kunne jeg 😊). Og Solveig … se videoerne med øvelserne i nordisk klasse, se bagpartskontrollen hos hundene, og ja, selvfølgelig kan jeg lære noget af hende. Jeg er i gang!

Dagens minde på Facebook var ovenstående foto af Max, Otto og Megan på stranden for fem år siden. Hold da op en masse minder, der dukkede op, da jeg så det!!! Tre vidunderlige hunde, hvor de to er over regnbuen og Max heldigvis stadig er aktiv.

Ingen kommentarer: