torsdag den 16. maj 2024

Wein, Weib und Gesang 😉

En dejlig morgen ved Jacobshavn

Det var mest for at være ”smart” jeg brugte den overskrift, for det handler ikke om kvinder og sang, men ”kun” om vin, rally og det løse 😊

Jeg starter med ugens bedste nyhed for mig personligt. Jeg skal til kontrol på dermatologisk afdeling i Roskilde på tirsdag og fik derfor taget en blodprøve i går. Kirsten og jeg gennemgik resultaterne i dag, og det var en fornøjelse. En enkelt måling var uden for normalrådet, men på vej i den rigtige retning. Alle andre var som de skulle være; sidst jeg blev målt på de samme parametre, var 18. januar, og der var syv uden for normalområdet. Jeg er meget, meget tilfreds og glad!

***

I tirsdags var jeg til syvende runde af sommelieruddannelsen; den handlede om Tyskland, Østrig, Ungarn, Grækenland samt en række primært østeuropæiske lande. Det er vildt spændende at lære nye områder at kende. Nørdniveauet på sommelieruddannelsen vil jeg tippe til at være meget højt, og det at dykke ned i mere eller mindre ukendte områder og kom bag om ”turistfacaden” for mindre kendte vinlande fascinerende. Vi smagte i flight 1 bl.a. disse to hvide vine: ”Hatzidakis, Santorini Assyrtiko Nykteri Centenary Vines 2021” (579 kr.) og ”Vina Čotar, Slovenien Kras Vitovska Grganja 2020” (325 kr.) og i flight 2 bl.a. denne rødvin: ”Apostolos Thymiopoulos, Naoussa Xinomavro Earth & Sky 2021” (329 kr.).

Meget spændende vine, som blev smagt imod tyske og østrigske vine og var af meget høj kvalitet. Og som man kan se på priserne, noget en almindelig vininteresseret ikke lige ville kaste sig over …

I næste runde den 28. maj er emnet spansk og portugisisk vin, der er en kort skriftlig eksamen – ikke en stopprøve, bare en mulighed for at fornemme niveauet.

Derefter en lang sommerferie inden vi i perioden 3. september 2024 til 25. februar 2025 har niveau 2, yderligere 13 runder, hvor vi gå i dybden med emnerne fra niveau 1. Jeg har tilmeldt mig, jeg er blevet fuldstændig grebet af at blive klogere, MEGET klogere på vin.

Min eksamenslæsning frem til 28. maj er at gennemgå alt materialet fra niveau 1.

Det bliver også læsningen frem til 3. september, for der er virkelig meget vi bare skal lære og kunne på rygraden.

***

På rallyfronten har jeg en dejlig tætpakket kalender både som deltager, dommer og som arrangør.

Som deltager fordi jeg elsker at gå til prøve med Max og Otto, og specielt med Max nu hvor han lidt for hastigt nærmer sig sin 13-års fødselsdag. Vi skal bare nyde samarbejdet så længe det er tydeligt at vi BEGGE nyder det fuldt ud. Vi har været til prøver ret mange gange, og jeg anskaffer den 4. rallyresultatbog nu.

Som dommer, jamen jeg elsker også at dømme …

Som arrangør, jamen jeg elsker også at arrangere … Hvordan det endte med en kalender, hvor jeg står som arrangør af 4 dobbelte rallyprøver på 5 uger, tja …

19. maj i Ringsted opstod spontant, 26. maj i Næstelsø sammen med DKK Kreds 10 er velovervejet, ligesom 15. juni hos Hundene på Bjerggaarden, sammen med Neel og DKK Kreds 10. 23. juni på Bårse Stadion er vist også opstået lidt spontant.

I praksis er alle prøverne udsolgt, så der er bestemt grundlag for at afholde prøverne.

Specielt den sidste af prøverne, på hjemmebane! glæder jeg mig meget til. Vi har en håndfuld – og forhåbentlig flere på vej – lokale sponsorer. Og efter en god samtale i går med Henrik, som er formand for Bårse Idrætsforening, glæder jeg mig endnu mere. Vi kan i den grad se mulighederne for konstruktivt samarbejde. Da Henrik hørte at overskuddet går til ”Julekurven i Præstø.” foreslog han straks, at betalingen for toilet gik til det formål, også det er win-win!

Selvom jeg drosler ned for rally som arrangør efter Bårse-prøven, så lur mig, om det ikke kunne ende med at blive en tradition med prøver netop der.

***

En lille detalje til sidst. Jeg stoppede i går i bestyrelsen for Ældre Sagen i Præstø og er dermed ikke formand længere. Det er ganske udramatisk og en konstatering af, at jeg hellere vil prioritere min tid anderledes.

Ingen kommentarer: