fredag den 10. maj 2024

Nørderi: Rally, vin og Fransk forår

Rally 9. maj, Max og jeg fik 100 point

Nørderi er for mig et meget positivt udtryk. Det handler om at være interesseret i et område i udpræget grad og elske det 😉Dette blogindlæg handler om nørderi i den forløbne uge fra forskellige vinkler. 

I mandags havde jeg et virtuelt møde med Maiken og Charlotte, hvor jeg overdrog det sidste af mine hængepartier fra DKKs rallyudvalg, anden del af visionen. At bringe del 1, som er under udrulning lige nu, til verden, var et stort skridt. At bringe visionen videre er bestemt en ikke-triviel opgave. Jeg er rigtig glad for at kunne videregive mine ideer til netop de to, for de brænder (😊også) for rally, og har den nørdede tilgang, som gør, at der udover helhed OGSÅ tænkes i detaljer. Jeg glæder mig til at se hvordan det hele ender 😉 


I tirsdags var jeg til sjette runde af sommelieruddannelsen, som denne gang handlede om destillering (Lars Kragelund) og klassiske spirituosa (Jakob Bunch). Det var en på flere områder fantastisk dag. Begge undervisere mere end brændte for deres emner, de var udprægede nørder! Vi fik i løbet af dagen smagt 32 (!) forskellige spirituosa og bare rolig, der blev spyttet ud. Selvfølgelig var der nogle helt fantastiske oplevelser undervejs. Den største overraskelse var Paranubes white cane juice rum mexioco … hvis jeg havde smagt den blindt havde jeg sagt Bloody Mary, udpræget tomatduft. 

Onsdag havde jeg et virtuelt møde med en gruppe dataxxx-studerende (jeg kan ikke huske præcis hvad de arbejder med ☹) som har en semesteropgave, hvor de som en af mulighederne skal arbejde med IT-understøttelse af design af rallybaner. Jeg beskrev DKK/DcH/FCI, introducerede specifikt til DKK-rally og alle de kompleksiteter der ligger i at designe en bane – og fik en masse gode spørgsmål. Jeg har naturligvis lover at stå til rådighed for afklaring – det er en for mig vildt spændende opgave, og jeg håber så meget, at de finder frem til en anvendelige løsning. 

Onsdag aften var Kirsten og jeg for første gang til træning i Gymnastikforeningen Præstø Fjord, et fitness hold onsdage 16:45-17:45. Det var lige os! Det er første gang i meget lang tid jeg har trænet og det føltes fantastisk! Jeg kan stadig efter 3 dage mærke, hvilke muskler jeg specielt ikke har brugt så meget inden træningen, det gør ondt på en god måde! 


I går var jeg dommer hos Neel (Hundene på Bjerggaarden) med mulighed for at gå to seniorklasser med Max før jeg selv skulle dømme. ALT fungerede på den første bane, fed indgang og fantastisk fokus hele vejen … jeg rystede, da jeg kom ud af banen, det var så intenst. Den anden bane var indgangen ikke så god, der var lidt misforståelser undervejs; det blev en god oplevelse, men ikke samme intense oplevelse som på første bane. Derefter dømte jeg en masse skønne ekvipager. Dommergaven fra Neel var som altid velovervejet, jeg fik bl.a. en American Bastard Pinot Noir 2020. 


I dag oplevede jeg for første gang Fransk forår i Præstø, og det blev en stor, positiv overraskelse. Et stort varieret udbud af boder og vi kom hjem med oste, pølser, chokolade og kager, grundlaget for bl.a. en lækker aftensmad. 


Ledsageren til maden blev Fire Gully Shiraz Margaret River 2013, som jeg har beskrevet således: "Klar, medium, Tawny. Ren, medium+. Frugt (solbær, kirsebær), krydret (sort peber, tjære). Fad (vanilje, kokos). Tør, medium syre, medium tannin, medium- krop, medium smagsintensitet. Alkohol medium+, eftersmag lang. Frugt (kirsebær, solbær), krydret (sort peber, lakrids)" 91½. Et skønt glas vin!

Ingen kommentarer: